Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byt ve starém domě obývá početná rodina: manželé (F. Hanus a S. Zázvorková) se třemi dcerami, z nichž jedna tu bydlí i s manželem a dítětem. Mladí chtějí vlastní byt, matka, která celou rodinu až nevybíravě diriguje, chce stávající byt vyměnit za větší. Ve chvíli, kdy chce zeť (J. Vala) ukázat bytové komisi družstva byt v co nejhorším stavu, matka umělý nepořádek horečně uklízí, protože zároveň přicházejí další zájemci o výměnu. Zmatky vrcholí… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

argenson 

všechny recenze uživatele

"A ve svým vlastním bytě nebudu mít na záchodě smeták!" Velmi půvabná záležitost, dlouho jsem se tak nezasmál. Báječný situační propletenec, spousta výborných hlášek podpořených přirozenými hereckými výkony. Za všech okolností rozjívená a pohotová Kolářová, nesmírně okouzlující Obermaierová, upjatá Vránová. Televizní perla, musím dát plnej počet. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden byt a v něm vládnoucí matka Stella Zázvorková, její muž František Hanus, jejich tři dcery Daniela Kolářová, Alena Vránová, Jaroslava Obermaierová, zeťák Jiří Vala a malej vnouček Péťa. Dohromady 7 lidí. A takovej rachot a brajgl jakej dělají, to je neuvěřitelná palba!! Naprosto perfektně zrežírovaná crazy komedie Antonínem Moskalykem, ten dokázal s velikým přehledem ukočírovat jakejkoliv žánr. Ostatní postavy, které se přidávají jen zvyšují komičnost situace. Fakt mazec a tentokrát mě strašlivě bavila Daniela Kolářová jako nejmladší dcera a její neustále vyřehtaná a vysmátá tvář, která se hihňala snad všemu, jako by byla pořád zhulená. A navíc je tady neskutečně sexy! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Početná rodina těsnící se v jednom společném bytě a lezoucí si vlivem malého prostoru na nervy. Konflikty, hádky a touha bydlet ve svém. Starší byt, až na pár výjimek, neopustíme. Ale nic extra na to, jaké to mělo brilantní herecké obsazení. Předně film už nekoresponduje s dnešní dobou a poměry, pro mnohé diváky přijde úsměvná zmínka o bytovém družstvu, jakýchsi bodech nutných pro uskutečnění nároku na nový byt a také smýšlení postav je z dnešního pohledu hrubě naivní. Navíc film moc nezaujme ani obrazově, protože jeho černobílé provedení neshledávám atraktivním. Herecké obsazení to je zřejmě to jediné, co přiláká potenciální diváky k obrazovkám. Je však trestuhodné promarnit s takovou elitou, počínaje od Zázvorkové přes Kolářovou až po Valu s Hanusem, šanci na super televizní film. Scénář se prakticky nehnul z místa a nebýt právě vynikajících herců, nejspíše bych se ukousal nudou. Herci zkrátka měli navíc a zahodit se s takovým vyfluslým scénářem znamenalo také to, že film nevešel příliš do diváckého povědomí. V podstatě ani neměl moc čím. Velezkušený Moskalyk měl to nejlepší, co si režisér může přát. V zádech dirigenta Belfína, architekta Zázvorku a přední české herce. Chyběl mu však základní stavební pilíř a tím je hodnotnější scénář. V tomhle bytě mně bylo po uřvané šarádě opravdu těsno, ale jinak, než bylo původně zamýšleno. Scéna s umělým "brajglem" je památná a množství hlášek jde sympaticky a nenápadně proti době. Výsledek sice rozpačitý, přesto úsměvný, nikoliv však třeskutě. 60% ()

rozum i cit

všechny recenze uživatele

Komedie na téma bytové problematiky a jedné rodiny, která přišla na vskutku neotřelé řešení. Snímek skutečně lehce připomene Takovou normální rodinku, ale jen lehce, ta je přece jen lepší (má ovšem také více zápletek a Medřickou, Rosůlkovou a Řehoře). Uřvané to ovšem podle mého názoru není, křičí se tu vlastně jen v pár scénách. Všichni herci jsou výborní (roztomilé trdlo Hrzán, krásná Obermaierová, flegmatický Hanus, hysterická Kolářová, sympatický Vala, dobré Havelková, Vránová i Roubíková, ani ten Krampol mi nevadil), ale Zázvorková je nejlepší. Její postava matky rodiny, která komanduje všechny její členy, dusí je a nevědomky je schopná jim ničit život, ačkoli to myslí dobře a chce pro ně jen to nejlepší, nepostrádá plasticitu a lidskost. Poprvé jsem se dost nasmála, podruhé už to sice funguje o něco méně, ale přesto jde o pohodovou záležitost, kterou mohu s klidným svědomím doporučit, zvláště pokud máte rádi žánr ztřeštěných konverzačních komedií. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Trochu mi takhle neškodná komunální ranněnormalizační taškařice připomněla sitcom Fan Vavřincové Taková normální rodinka. S tím rozdílem, že se mi zápletka zdála příliš překombinovaná a příliš se tam křičelo. Z obsazených herců mám dlouholetou averzi k J. Moučkovi a J. Krampolovi, bez nich bych dal asi 4 hvězdy.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Na filmu se podílel architekt Jan Zázvorka, bratr Stelly Zázvorkové, která hrála ve filmu hlavní roli. (M.B)

Reklama

Reklama