Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byt ve starém domě obývá početná rodina: manželé (F. Hanus a S. Zázvorková) se třemi dcerami, z nichž jedna tu bydlí i s manželem a dítětem. Mladí chtějí vlastní byt, matka, která celou rodinu až nevybíravě diriguje, chce stávající byt vyměnit za větší. Ve chvíli, kdy chce zeť (J. Vala) ukázat bytové komisi družstva byt v co nejhorším stavu, matka umělý nepořádek horečně uklízí, protože zároveň přicházejí další zájemci o výměnu. Zmatky vrcholí… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neřehtej se pořád jako ty kobyly v Chuchli! Groteskní pásmo rodinných vyrválů se pod taktovkou komandující Stelly Zázvorkové mění v neovladatelný chaos a zmatek, kde nikdo neví nic a všichni vědí o všem. Legrace je to náramná, ovšem současný divák na tuto dobovou veseloherní taškařici bude pohlížet spíše jako na líbezné retro. Škoda, protože herci hrají opravdu s neskrývaným elánem a potěšením. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Početná rodina těsnící se v jednom společném bytě a lezoucí si vlivem malého prostoru na nervy. Konflikty, hádky a touha bydlet ve svém. Starší byt, až na pár výjimek, neopustíme. Ale nic extra na to, jaké to mělo brilantní herecké obsazení. Předně film už nekoresponduje s dnešní dobou a poměry, pro mnohé diváky přijde úsměvná zmínka o bytovém družstvu, jakýchsi bodech nutných pro uskutečnění nároku na nový byt a také smýšlení postav je z dnešního pohledu hrubě naivní. Navíc film moc nezaujme ani obrazově, protože jeho černobílé provedení neshledávám atraktivním. Herecké obsazení to je zřejmě to jediné, co přiláká potenciální diváky k obrazovkám. Je však trestuhodné promarnit s takovou elitou, počínaje od Zázvorkové přes Kolářovou až po Valu s Hanusem, šanci na super televizní film. Scénář se prakticky nehnul z místa a nebýt právě vynikajících herců, nejspíše bych se ukousal nudou. Herci zkrátka měli navíc a zahodit se s takovým vyfluslým scénářem znamenalo také to, že film nevešel příliš do diváckého povědomí. V podstatě ani neměl moc čím. Velezkušený Moskalyk měl to nejlepší, co si režisér může přát. V zádech dirigenta Belfína, architekta Zázvorku a přední české herce. Chyběl mu však základní stavební pilíř a tím je hodnotnější scénář. V tomhle bytě mně bylo po uřvané šarádě opravdu těsno, ale jinak, než bylo původně zamýšleno. Scéna s umělým "brajglem" je památná a množství hlášek jde sympaticky a nenápadně proti době. Výsledek sice rozpačitý, přesto úsměvný, nikoliv však třeskutě. 60% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden byt a v něm vládnoucí matka Stella Zázvorková, její muž František Hanus, jejich tři dcery Daniela Kolářová, Alena Vránová, Jaroslava Obermaierová, zeťák Jiří Vala a malej vnouček Péťa. Dohromady 7 lidí. A takovej rachot a brajgl jakej dělají, to je neuvěřitelná palba!! Naprosto perfektně zrežírovaná crazy komedie Antonínem Moskalykem, ten dokázal s velikým přehledem ukočírovat jakejkoliv žánr. Ostatní postavy, které se přidávají jen zvyšují komičnost situace. Fakt mazec a tentokrát mě strašlivě bavila Daniela Kolářová jako nejmladší dcera a její neustále vyřehtaná a vysmátá tvář, která se hihňala snad všemu, jako by byla pořád zhulená. A navíc je tady neskutečně sexy! ()

rozum i cit

všechny recenze uživatele

Komedie na téma bytové problematiky a jedné rodiny, která přišla na vskutku neotřelé řešení. Snímek skutečně lehce připomene Takovou normální rodinku, ale jen lehce, ta je přece jen lepší (má ovšem také více zápletek a Medřickou, Rosůlkovou a Řehoře). Uřvané to ovšem podle mého názoru není, křičí se tu vlastně jen v pár scénách. Všichni herci jsou výborní (roztomilé trdlo Hrzán, krásná Obermaierová, flegmatický Hanus, hysterická Kolářová, sympatický Vala, dobré Havelková, Vránová i Roubíková, ani ten Krampol mi nevadil), ale Zázvorková je nejlepší. Její postava matky rodiny, která komanduje všechny její členy, dusí je a nevědomky je schopná jim ničit život, ačkoli to myslí dobře a chce pro ně jen to nejlepší, nepostrádá plasticitu a lidskost. Poprvé jsem se dost nasmála, podruhé už to sice funguje o něco méně, ale přesto jde o pohodovou záležitost, kterou mohu s klidným svědomím doporučit, zvláště pokud máte rádi žánr ztřeštěných konverzačních komedií. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Trochu mi takhle neškodná komunální ranněnormalizační taškařice připomněla sitcom Fan Vavřincové Taková normální rodinka. S tím rozdílem, že se mi zápletka zdála příliš překombinovaná a příliš se tam křičelo. Z obsazených herců mám dlouholetou averzi k J. Moučkovi a J. Krampolovi, bez nich bych dal asi 4 hvězdy.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Na filmu se podílel architekt Jan Zázvorka, bratr Stelly Zázvorkové, která hrála ve filmu hlavní roli. (M.B)

Reklama

Reklama