Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth, brilantní, ale frustrovaná laborantka v Americe padesátých let, čelí trestu za provádění soukromého výzkumu mimo pracovní dobu. (Apple TV+)

Recenze (3)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chemie mezi Brie Larson a Lewisem Pullmanem funguje skvěle. A je to velmi důležité, protože i přes ten název a téma diskriminace, tohle je především vztahové drama. Nebo aspoň tato epizoda je. Dva svérázové s vášní pro chemii a averzí vůči konvencím, si k sobě hledají cestu. Tady je velmi cítit knižní předloha. Spousta drobností a citu...Brie tady září mnohem víc, než v oblečku od Marvela. Líbí se mi to. Ale je mi jasné, že mnoho lidí čekalo něco trochu svižnějšího a vařivějšího. Tak zatím ne ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu trapná hnusárna vyprávěná typickým americkým TV/Netflix způsobem. Všichni jak ze žurnálu, makeup, hadry, vše dobové ale jakoby to bylo 100x krásnější a nablýskanější pro TV. Takhle padesátky rozhodně nevypadaly a to ani v Americe! Stereotypy o mužích, kteří jsou několikanásobně víc nekompetentní než hlavní hrdinka, ale přesto mají nad ní vedoucí funkce, protože jsou to prostě muži v 50. letech minulého století. Hlavně scéna jak ona chodí laboratoří a všem těm chlapům co jsou nad ní radí co mají dělat, protože oni jsou úplně blbí a neschopní a ona tam jen uklízí a dělá pomocnou sílu, a přitom je to génius, kterého nikdo neuznává, protože je to žena, tak to bylo opravdu k smíchu. Všichni, včetně šéfa jsou šovinisti a sexisti a chovají se k hlavní protagonistce přezíravě a pohrdavě, i když one je ze všech nejlepší, vše zná a na všechno má vystudováno 20 škol! Takže samozřejmě že to všem v dalších dílech pěkně natře a vytře jim zrak, hlavně všem těm šovinistickým pochybovačům, co ji teď tak hrubě ponižují jenom proto, že je žena! U toho ale být nemusím. Projet fast forwardem pilot mi bohatě stačilo. Na tyto woke americké píčoviny dělané přes jeden jediný stále identický woke kopírák už začínám být super háklivý! ()

Reklama

Salober 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a dobře režijně vyprávěný příběh 1.dílu. U 2. dílu mi vadil trochu předvídatelný a přislazený “americký” příběh. Uvidím jak to bude v dalších dílech…? ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama