Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Ona se přijela pomstít, on hledal domov, který mu byl ukraden... Šestidílná britsko-americká série vypráví spletitý příběh, který v roce 1890 v Americe svede dohromady urozenou anglickou dámu Cornelii Lockeovou a vysloužilého póníjského armádního zvěda Eliho Whippa, počátky příběhu však sahají hlouběji do minulosti. Cornelia přijela do Nového světa s touhou pomstít smrt svého syna, zatímco Eli chce jen získat kus půdy, který mu dle zákona o vojenské službě náleží. Jejich setkání, předurčené snad samotnými hvězdami, nerozlučně spojí jejich osudy... Revizionistický western natočil podle vlastního scénáře anglický filmový tvůrce Hugo Blick, který do hlavních rolí obsadil hvězdnou Emily Bluntovou a amerického herce lakotského původu Chaskeho Spencera. V dalších rolích se objevují Tom Hughes, Rafe Spall, Stephen Rea, Ciaran Hinds či Toby Jones. Hugo Blick a Emily Bluntová se na projektu podíleli také jako producenti. Série se trochu překvapivě natáčela převážně ve španělských lokacích a s jistou nadsázkou ji tak lze označit i za spaghetti western. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEHLEDEJ V TOM OSUD, CORNELIE. JE TO JEN O MUŠCE. JEDNOHO DNE MINEŠ A JE KONEC…“   Indián ve vojenským saku, jako průvodce lady Locke po Americe, zemí plnou loupežníků a vrahů. A nasranejch indiánů… Komorní westernová roadmovie s několika drsnějšími okamžiky, která je místy tak pomalá…. jak jen pomalej western bejt dokáže. Byl jsem nadšenej – hlavně z postavy Eliho Whippa, páč takovýdleho týpka si prostě chcete zahrát! Jenže poslední díl z toho udělal harlekýnku, což mě teda dost nasralo…A přitom… já jim to tak dlouho žral!       /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem napůl voják a napůl divoch. (Z Ruska? Tak to né…) 2.) Mám syfla.  /// Thx za titule „Martin Petřík“.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavá, působivá věcička, western v takovém jiném kabátku, ovšem dle mého gusta.. Emily je v roli Angličanky úchvatná a strhující, věřila jsem jí každý úsměv i každou prolitou slzu.. Příběh ženy, kterou pohání touha po pomstě, mě zaujal, bavil a byla jsem napnutá jak struna, jak to dopadne.. Poslední díl celou skládanku pohnutých osudů hlavních postav završil, závěr zdařilý, pěkně natočené, báječný hudební podmaz, u mě spokojenost.. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Vynikající kamera, krásně westernová atmosféra, hudba a exteriéry. A navíc skvělé výkony hlavní dvojice. Konec byl sice trochu moc melodramatický, víc se mi líbila první polovina, kde se jen cestovalo a střílelo, ale závěrečné vysvětlení zápletky alespoň dost věcí vyjasnilo. Líbilo se mi balancování mezi kýčovitým romantickým Západem a naopak Sergioleonovským flusáním bezzubých zpocených kovbojů. Tohle bylo realisticky tak nějak mezi, za mě ideální. Hluchá místa jsou, ne že ne. Ale ten indoš je prostě tvrďáckej správňák kterýmu chcete fandit, Vinetou de vod válu, to je jednou jistý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelé úvodné dva diely a nádherná záverečná epizóda v ktorých ústredný pár strávil spolu maximum času. Ich spoločné scény sú plné neskutočného iskrenia. Ale v prostredných epizódach dosť absentujú a zbytočne sa v nich séria hrabe v minulosti a zaoberá sa zloduchmi, ktorí ma príliš nezaujímali. Zostrihať to do celovečernej stopáže, tak by to bolo oveľa dynamickejšie. Aspoň by odpadli vedľajšie línie, ktoré sa dali zhrnúť v krátkom flashbacku. Rozhodne to ale za jedno pozretie stojí. Po dlhšej dobe zase raz jeden z tých lepších westernov so skvelým ústredným párom a aj drsnou akciou. Na minisériu 1883 sa to ale nechytá. To je o 2 levely vyššia liga. 7/10. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní audio-vizuální, dějové a psychologické vtažení. Pevně vystavěný příběh, který pozvolna vykládá karty, aby diváka pomalu a jistě emočně ždímal a od čtvrtého dílu výš doslova citově drtil. Na knižních westernech jsem frčela na začátku puberty a mám k nim nesmírně vřelej vztah, v těch filmovejch se zas až tak moc nevyznám až na pár kultovních klasik. Ale tohle, tohle je pro mě prostě něco, vlastně jasná extratřída! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama