Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhou zastávkou Investigátorů na cestě zkoumající nadpřirozené jevy je proutkaření. Jak souvisí alternativní životní názor s hledáním vody? Je možné s pomocí jednoduchého proutku či virgule najít podzemní vodu a dokonce určit, v jaké hloubce se nachází? Musejí mít proutkaři nadpřirozené schopnosti? (Česká televize)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Břetislava Kafku lidově bych ho označil za jasnovidce, jsem četl a doporučuji. Mají ho v každé knihovně. V pokusu  proutkaři v němž měli odhalit kanystr s voudou všichni selhali, protoze pry jde o jinou disciplinu, nez je proutkarstvi. Dalsi pokusy me take zaujali, i kdyz je mezi nimi spousta vaty. Na konci dilu jsem na tom byl stejne jako na zacatku - nic se neda vyvratit ani potvrdit. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/13167735079-investigatori/220562264050002/ ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší byly ty pohledy tří proutkařů, když ten mentalista, aniž by byl "jendím z nich", určil správně ten kanystr. Ten záběr na ty tři a jejich výrazy mě odrovnal :D ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proutkaření je taková lidová zábava s příměsí neviditelných sil, která nás prostupují. Dokud si za to neřeknou nekřesťanské peníze je to nevinné. Stejně tak jako nechcete dítěti do jistého věku říci, že ježíšek nenosí dárky a čápi nenosí děti asi tak nechcete kazit radost starší paní, která věří ve své zázračné schopnosti nalézt vodu v kanystru. Nakonec vše dopadne podle očekávání pouze v náhodných trefách či netrefách, jenže víra je tak zakořeněná, že si stejně půjdou svojí cestou a zase někomu na zahradě najdou zázračný pramen. Podzemní pomocníci z lesa, manželé Kroulíkovi byli sympatickou dvojičkou nejen svým zevřením muže z konce 19. století(osobně si myslim, že si tu image zvolil kvůli poměrně subtilní, vysoké postavě bez ramenou a žirafím krkem, límec nahoru ho opticky zmenšuje), stejně  i paní celkem záleželo na hadřících, které měla na sobě. Snad v každé scéně je převlíknutá jak v kouzelné školce. Skepti-doku o ´´nadpřirozenu´´ budu sledovat dál. :) ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, leč těžko se dobrat seriózního vysvětlení zvláště pak takto amatérsky. Snažili se o to jiní čímani za všechny 3. říše a prohráli válku, ani v CCCP asi nic užitečného nezjistili, jinak by nemuseli loupit u sousedů. ()

Reklama

Reklama