Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhou zastávkou Investigátorů na cestě zkoumající nadpřirozené jevy je proutkaření. Jak souvisí alternativní životní názor s hledáním vody? Je možné s pomocí jednoduchého proutku či virgule najít podzemní vodu a dokonce určit, v jaké hloubce se nachází? Musejí mít proutkaři nadpřirozené schopnosti? (Česká televize)

Recenze (6)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, leč těžko se dobrat seriózního vysvětlení zvláště pak takto amatérsky. Snažili se o to jiní čímani za všechny 3. říše a prohráli válku, ani v CCCP asi nic užitečného nezjistili, jinak by nemuseli loupit u sousedů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Břetislava Kafku lidově bych ho označil za jasnovidce, jsem četl a doporučuji. Mají ho v každé knihovně. V pokusu  proutkaři v němž měli odhalit kanystr s voudou všichni selhali, protoze pry jde o jinou disciplinu, nez je proutkarstvi. Dalsi pokusy me take zaujali, i kdyz je mezi nimi spousta vaty. Na konci dilu jsem na tom byl stejne jako na zacatku - nic se neda vyvratit ani potvrdit. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/13167735079-investigatori/220562264050002/ ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší byly ty pohledy tří proutkařů, když ten mentalista, aniž by byl "jendím z nich", určil správně ten kanystr. Ten záběr na ty tři a jejich výrazy mě odrovnal :D ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proutkaření je taková lidová zábava s příměsí neviditelných sil, která nás prostupují. Dokud si za to neřeknou nekřesťanské peníze je to nevinné. Stejně tak jako nechcete dítěti do jistého věku říci, že ježíšek nenosí dárky a čápi nenosí děti asi tak nechcete kazit radost starší paní, která věří ve své zázračné schopnosti nalézt vodu v kanystru. Nakonec vše dopadne podle očekávání pouze v náhodných trefách či netrefách, jenže víra je tak zakořeněná, že si stejně půjdou svojí cestou a zase někomu na zahradě najdou zázračný pramen. Podzemní pomocníci z lesa, manželé Kroulíkovi byli sympatickou dvojičkou nejen svým zevřením muže z konce 19. století(osobně si myslim, že si tu image zvolil kvůli poměrně subtilní, vysoké postavě bez ramenou a žirafím krkem, límec nahoru ho opticky zmenšuje), stejně  i paní celkem záleželo na hadřících, které měla na sobě. Snad v každé scéně je převlíknutá jak v kouzelné školce. Skepti-doku o ´´nadpřirozenu´´ budu sledovat dál. :) ()

Reklama

Reklama