Reklama

Reklama

Jakub a obří broskev

  • Česko James a kouzelná broskev (více)

Obsahy(1)

Osiřelý Jakub žije u svých zlých tetiček. Jednoho dne potká podivného starce, který mu věnuje vak plný kouzel. Díky nim vyroste na suchém stromě obří broskev a Jakub netuší, že právě ta ho dovede k zaslouženému štěstí. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

nerow 

všechny recenze uživatele

Co sráží celý snímek o úroveň níž, je kombinace stop-motion animace a hraných sekvencí. Já jsem prostě na kombinace animací s hranými pasážemi naprosto hákliví. Sice hraný úvod i závěr byl dobře stylizačně provedený, ale naprosto se tam nehodil. Kdyby se býval Selick rozhodl pro formu stop-motion v rozsahu celé stopáže, tak bych snad nemohl nic vytknout. Hlavní důvod byl zřejmě ušetření několika měsíční práce i slušné části rozpočtu. Tím pádem ve formě stop-motion vznikla pouze cesta přes moře na broskvi.. Selikovi rozhodně toto rozhodnutí pro hrané sekvence nezapomenu a do dnes mě štve, že tím srazil na kolena něco, co mohlo být naprosto famózní. 80% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Celková struktura vyprávění dobrá, animace pěkná, ale vyloženě se mi nelíbily ty hrané pasáže (hlavně na začátku). Spíše než studiovou stylizovaností působily dojmem laciné televizní produkce z 80. let. Možná měly připomínat filmy ze 30. a 40. let (tedy dobu, ve které se příběh odehrává), ale vypadají spíše jako nedomrlý mix Tima Burtona a filmu noir. A to dost narušuje kouzlo pohádkovosti animovaných pasáží. ()

Reklama

moviefilm

všechny recenze uživatele

Toto je ale naozaj najinfantilnejšia a najnudnejšia animovaná rozprávka, akú som kedy videl. A ani celú som ju nevidel, vzhľadom na to, že po polhodine mi praskli nervy. Ak chcem nájsť jediný klad, tak jeden by sa našiel-Newmanova hudba. Ale to je celé. Až ma zaráža, že to režíroval Selick a produkoval Burton! A to som knihu ako dieťa čítal a celkom sa mi páčila... P.S.:Pozdravujem českých prekladateľov. :-D ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedna z najslabších poloanimovaných disneyoviek. Niekto by nazval plná fantázie, ja hovorím uletená. Hlavne hraná časť je zlá až fraškovitá, nehodná Disneyho. Animovaná je o niečo lepšia, je dobrodružná a trochu divoká, aj keď postavičky majú k sympatickosti ďaleko, humor je divný a nejakú pointu okrem nájdenia si kamarátov som akosi nezachytil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se mi líbí naivní provedení animované části, přece jen už je poněkud old school. Příběh je dobrý a vtipně potměšilý, Roald Dahl se nezapře. Nicméně, televizní výprava a chudičkost snímku mi překážely v tom, abych si film plně užila. SHRNUTÍ: Když za tebou tety přijedou po oceánském dnu, vsaď se, že jsou to pořádné čarodějnice. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno