Reklama

Reklama

Chladná voda

  • Francie L'Eau Froide (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

„...nejdřív měl blbý řeči. Když jsem si ho nevšímala, začal mi sahat pod sukni. Pak mi stáhl kalhotky a strčil do mě prst. Byla jsem suchá, ale necítila jsem nic..."
Šestnáctiletá Christine z pařížského předměstí je problémový adolescent. S matkou si nerozumí, otčíma nenávidí. Po krádeži v obchodě s eLPíčky je za trest poslána do pasťáku, zatímco její jediný kamarád Gilles zůstává v Paříži. Christine chce ale žít jinak. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film, které můžeme znovuobjevovat díky Criterion Collection. Pocitový "teenagerovský" film, krásně temný a chladný a s jednou z nejpůsobivějších párty sekvenci, kde jedou nadpozemské fláky. Oliviera Assayase já můžu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané a hlavně trochu suché. Halucinogenní párty zachraňuje výborný soundtrack (Knockin' on Heaven's Door a jiné dobové pecky). Hodinu a dvacet pět minut jsem čekal, až si Virginie Ledoyen ten svetřík sundá. Film, který rychle vyšumí. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Assayasova črta mládeže bez Boha, pachtící se ve lžích a sobělžích vstříc dospělosti, uspokojí v rovině realismu i romantismu - jakkoli s tím druhým tvrdě účtuje. K četným kladům díla patří režisérovo pochopení pro dospělé, kteří na tom nejsou o moc líp než jejich děti, a ruční kamera Denise Lenoira. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Film běžel v TV pod českým názvem Chladná voda. Další z těch podivuhodně minimalistických filmů. Psychologická sonda do duší dvou mladých lidí, suše dokumentaristicky sleduje jejich "tápání" - oba jsou tzv. problémové děti. Děj je zasazen do 70. let - doznívá vliv hippies (dlouhá sekvence táborákové párty). Nádherný je nevyřčený a mrazivě chladný závěr, přes všechny klady chybí jasnější koncepce. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pološialená Virginie Ledoyen sa prechádza po párty, v pozadí hrá Joplinka, míňa ľudí, strihá si vlasy, potom niekoho pobodá. Vonku horí vatra. Niekde medzi 70’s rebelovaním a novodobými ľavicovými drámami. Každého v tom filme ide chápať. 85% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama