Reklama

Reklama

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie

  • Japonsko ゾン100〜ゾンビになるまでにしたい100のこと (více)
Trailer 1

VOD (1)

Maká od rána do večera a šéf se po něm ještě vozí? Taková korporátní klasika. Naštěstí vypukne zombie apokalypsa a on může konečně začít pořádně žít. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ten záver na ktorý sa podaktorí sťažujú, tak presne toto je Japonsko a jeho tvorba, ktorá rozhodne nesadne každému. Dalo sa to čakať, že sa objaví prvok, ktorý samotný snímok dostane do roviny absolútneho nezmyslu (a to by si jeden mohol myslieť, že keď ide o zombie, tak už film dosiahol svoje hranice, že?). Pokiaľ ide o nečakané reakcie postáv, respektíve tie pre-emociovované, tak toto je taktiež jedným z hlavných znakov ich filmárčiny, a to platí ako pri ich drámach, tak ich akčných filmoch či samotných (ne)hororoch, ktoré dokážu pôsobiť rovnako absurdne, ako tento pokus v záverečnej tretine. Zaslúžený priemer :) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý a zaujímavý pohľad na zombie film, v ktorom si hlavný hrdina v podstate užíva epidémiu, pretože nemusí ísť do...práce, ale príbeh nedrží pokope ako má mať ! Je ťažké pochopiť, ako sa film s tak sľubným konceptom mohol tak neuveriteľne pokaziť. Ešte tak prvá polovica funguje a je aj zábavná. No, druhá polovica filmu je však úplne zbytočná. Scenár sa stáva plochým a nás víta zombie...žralok. Scenár začína byť praštený (v zlom zmysle). 5/10 ()

Reklama

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Minulý rok jsem si dala předsevzetí, že shlédnu všechny zombie asijské filmy/seriály na Netflixu. Hned jak se tento film objevil jsem se teda rozhodla ho zkouknout a dnes se konečně dostávám k recenzi. Za mě docela vydařený film (až ke konci to začalo být podivné), který nebyl jen o tom, že se snaží dostat co nejdál od zombie… byl o snech a přátelství a to ho dělalo výjimečným. Zombie byli dobře jak vytvoření, tak zahraní, herecké výkony si myslím taky obstojné. ——————————————————————————————————————————————————————————————————SPOILERY!————————— Tím žralokem to jednoznačně zkazili, co si budeme… chápu, že bez něj by asi scénáristi nedokázali účinnost obleku, ale ne, prostě to bylo něco tak příšerného… za žraloka strhávám bodík, jinak byl v pořádku podle mě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání u tohoto filmu plyne z toho, že se nejedná o zombie horor, jak by se na první pohled zdálo, nýbrž o vztahové sociální drama, kde zombie jsou pouhým prostředkem, a to navíc ne klíčovým. Současně jde o kritiku především japonské společnosti, kde workoholismus a pracovní šikana dohánějí lidi k sebevraždám. Navíc tam dochází i přímo k úmrtí z přepracování, pro něž mají Japonci termín - karóši. Akira Tendo je mladý, ambiciózní, trochu naivní a zásadový. Do práce se těší, ale ta se pro něj stává smrtícím strojem, co ho chce doslova semlít. Nebýt nákazy, tak by se to nejspíš stalo. Najednou ochutná pocit svobody a začne si pomalu uvědomovat, že v životě máme možnosti volby. Byť jde především o záležitost Japonska, tak nedávné úmrtí libereckého úředníka ukázalo, že podobný problém může vyvstat i u nás (nejen). A popravdě, tohle je skutečný horor - sociální. Zombie jsou tedy v menšině, ale masky výborné, na zákusy dojde, střeva ven ani ne. Zombie žralok může vypadat úsměvně, je ale důležitou zkouškou pro Akiru, jak se rozhodne, pokud jde o jeho tyranského šéfa... Není to fantazie, fantasy ani dystopie, je to alegorie. A také příběh o pomoci, přátelství, odvaze a hrdinství. Kdo však očekává přímočarou zombie řežbu, měl by raději sáhnout po něčem jiném. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia komiksu, s ktorou súbežne vznikol aj anime seriál. Zombie apokalypsa (masky a makeup na slušnej úrovni) na japonský spôsob. Mladý a pracovitý mladík, po tom ako vypukne zombie apokalypsa, si začne užívať slobodu a voľno, čiže veci, na ktoré vedľa práce nemal čas. Pravdepodobne on je jediný, ktorý si z danej situácii nerobí „žiadnu“ paniku a začne zostavovať lištu, ktoré ešte by chcel spraviť predtým, ako sa aj z neho stane zombík. Všetko sa však zmení po tom, ako spozná nebojácnu „amazonku“. __ Prvá polovina filmu v rámci žánru je režírované a rozohrané na bežnej úrovni, potrebný plus dodáva japonský priestor a mentalita (napr. pracovné nasadenie). Druhá polovina mierne stráca dych (a trochu nápady), napriek tomu, že obsahuje najakčnejšiu scénu so zombie žralokom, ktoré má nohy (no comment – úlet jak sviňa). Škoda, že záver nie je trochu ucelenejší a viac „dopredu“ orientovanejší. Opäť žiadna sláva v produkcii Netflixu, no medzi nedávno vypustenými veľmi slabými dielami počas letného obdobia, toto aspoň malo niekoľko pozerateľnejších scén. P.S.: Režisérsky debut Yûsuke Ishida. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z 11. minuty filmu, při které se Akira Tendo (Eiji Akaso) setkává s prvním zombie, který okousává krk své oběti a krátce na to se na něho otočí, je až nápadně podobná prvnímu střetu se zombie ve videoherním „Resident Evil“ z roku 1996. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama