Reklama

Reklama

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie

  • Japonsko ゾン100〜ゾンビになるまでにしたい100のこと (více)
Trailer 1

VOD (1)

Maká od rána do večera a šéf se po něm ještě vozí? Taková korporátní klasika. Naštěstí vypukne zombie apokalypsa a on může konečně začít pořádně žít. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia komiksu, s ktorou súbežne vznikol aj anime seriál. Zombie apokalypsa (masky a makeup na slušnej úrovni) na japonský spôsob. Mladý a pracovitý mladík, po tom ako vypukne zombie apokalypsa, si začne užívať slobodu a voľno, čiže veci, na ktoré vedľa práce nemal čas. Pravdepodobne on je jediný, ktorý si z danej situácii nerobí „žiadnu“ paniku a začne zostavovať lištu, ktoré ešte by chcel spraviť predtým, ako sa aj z neho stane zombík. Všetko sa však zmení po tom, ako spozná nebojácnu „amazonku“. __ Prvá polovina filmu v rámci žánru je režírované a rozohrané na bežnej úrovni, potrebný plus dodáva japonský priestor a mentalita (napr. pracovné nasadenie). Druhá polovina mierne stráca dych (a trochu nápady), napriek tomu, že obsahuje najakčnejšiu scénu so zombie žralokom, ktoré má nohy (no comment – úlet jak sviňa). Škoda, že záver nie je trochu ucelenejší a viac „dopredu“ orientovanejší. Opäť žiadna sláva v produkcii Netflixu, no medzi nedávno vypustenými veľmi slabými dielami počas letného obdobia, toto aspoň malo niekoľko pozerateľnejších scén. P.S.: Režisérsky debut Yûsuke Ishida. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal několikrát ale napíšu i tady. Zombie filmy už nevyhledávám tak jako kdysi. Ale jednou za čas proč ne. Tohle navíc bylo zhruba 100minut zombie komedie celkem na pohodu. Nejde sice o žádnou třeskutou prdel u které bych uchcával do textilu ale bylo to celkem OK. Pak ale přichází to co jsem očekával podstatně dřív. Tím mám na mysli, že japonci popustěj fantazii uzdu na špacír. V tomhle filmu je to chodící zombie žralok. Na druhou stranu japonci umí i větší šílenosti takže v tomhle směru se to drží celkem při zemi. Aspoň já osobně jsem asi očekával větší šílenost. Přišlo mi, že ke konci už tomu trošku docházel dech a tak by menší zkrácení stopáže nebylo na škodu. Když to shrnu tak podívat se na to asi dá. Má to určitě pár povedenej nápadů a vtipnejch momentů ale vyloženě nadupanou komedii humorem za tím opravdu nehledejte. Určitě jsou lepší a vydařenejší hororový(i zombie)komedie. Lepší 2hvězdy. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sice nesympatické jelito, ale i tak bylo Zom100 do poloviny celkem slušná odlehčená zombie zábava. Jenže po polovině tomu dojde dech a začne se extrémně táhnout a nezáchrání to ani zombie žralok na nožičkách. Další z těch filmů co sice přišel s pár dobrými nápad, ale dojel na zbytečně přepálenou stopáž…40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání u tohoto filmu plyne z toho, že se nejedná o zombie horor, jak by se na první pohled zdálo, nýbrž o vztahové sociální drama, kde zombie jsou pouhým prostředkem, a to navíc ne klíčovým. Současně jde o kritiku především japonské společnosti, kde workoholismus a pracovní šikana dohánějí lidi k sebevraždám. Navíc tam dochází i přímo k úmrtí z přepracování, pro něž mají Japonci termín - karóši. Akira Tendo je mladý, ambiciózní, trochu naivní a zásadový. Do práce se těší, ale ta se pro něj stává smrtícím strojem, co ho chce doslova semlít. Nebýt nákazy, tak by se to nejspíš stalo. Najednou ochutná pocit svobody a začne si pomalu uvědomovat, že v životě máme možnosti volby. Byť jde především o záležitost Japonska, tak nedávné úmrtí libereckého úředníka ukázalo, že podobný problém může vyvstat i u nás (nejen). A popravdě, tohle je skutečný horor - sociální. Zombie jsou tedy v menšině, ale masky výborné, na zákusy dojde, střeva ven ani ne. Zombie žralok může vypadat úsměvně, je ale důležitou zkouškou pro Akiru, jak se rozhodne, pokud jde o jeho tyranského šéfa... Není to fantazie, fantasy ani dystopie, je to alegorie. A také příběh o pomoci, přátelství, odvaze a hrdinství. Kdo však očekává přímočarou zombie řežbu, měl by raději sáhnout po něčem jiném. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý a zaujímavý pohľad na zombie film, v ktorom si hlavný hrdina v podstate užíva epidémiu, pretože nemusí ísť do...práce, ale príbeh nedrží pokope ako má mať ! Je ťažké pochopiť, ako sa film s tak sľubným konceptom mohol tak neuveriteľne pokaziť. Ešte tak prvá polovica funguje a je aj zábavná. No, druhá polovica filmu je však úplne zbytočná. Scenár sa stáva plochým a nás víta zombie...žralok. Scenár začína byť praštený (v zlom zmysle). 5/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Scéna z 11. minuty filmu, při které se Akira Tendo (Eiji Akaso) setkává s prvním zombie, který okousává krk své oběti a krátce na to se na něho otočí, je až nápadně podobná prvnímu střetu se zombie ve videoherním „Resident Evil“ z roku 1996. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama