Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Dekantne a milo zrobená snímka, pre širšie mainstreamové publikom. Jasne nieje to žiaden popcorňak (to v žiadnom prípade), je to skor taká privetivo zrobená oscarovka. Emócie sa tu podávaju so strašne pomalým odstupom. Pomali, ale isto. Žiadná emociónalna vydieračka. Ten kto sa na toto rozpoloží tak ho Sling Blade pohltí a pekelne zničí. B. Bob Thornton predviedol taký výkon, že zastienil večšinu top holywoodských hercov. Naozaj niečo geniálne. Zaujimavé, ale nie tak zničujúce, ako to malo byť. Jim Jarmuschové cameo pobavilo.80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když už režisér a scénárista Billy Bob Thornton zvolil střih vlasů Thorntona-herce tak, jak zvolil, stříhat měl víc i mezi jednotlivými scénami. Smrtící bumerang se totiž občas zbytečně táhne, a i když mu pomalé tempo svědčí, pár desítek minut by divák podle všeho oželel. Jinak je ale Thorntonovo dítko vybavené nesmírně kvalitním scénářem s hořkou příchutí a ve finále je takovou sympatickou oslavou toho lidského v člověku. Herecky samozřejmě strhující, na druhou stranu (s bohužel na jazyku) poměrně snadno zapomenutelný autorský počin!! ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Billy Bob je prostě dobrej. Dokázal mě naprosto věrohodně ztvárnit, aniž by měl více indicií, než mé pět let staré neprané spodní prádlo, fotku plyšového psíka, po kterém jsem v sedmi letech uklouzl a audiovizuální nahrávku kašle mojí matky z období šestinedělí. Bomber. Jasně ukázal, jak se motám světem, plným oné dospělácké ,,pravdy", ve kterém se na čestnost pohlíží jako na prokletí a na slušnost jako na slabost. Morální kodex zde musí být plastický, jinak je na obtíž a neplní své poslání - dokázat přežít sám se sebou a svým svědomím. Ano, v ústavu mi je lépe, huhl. Ale slibuji, já zase vylezu na exkurzi, těšte se a připravte vhodný tupý nástroj. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

B.B.Thorton natočí film s retardovaným individuem, malým klukem a od první minuty ve vzduchu visícím průserem. Je v tom srdce, dobrá vůle i snaha vyrobit film s velkým F, ale cítím v tom F jako faleš - k divákovi - dojmi se, jinak jsi necita. Navíc Karl jako vrah, přesto dobrák od kosti se "správným" viděním světa, které všem ostatním okolo chybí...... pěkné klišé. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Upřímný lidský film, který je "díky" své přirozenosti odsouzen k malé pozornosti. BB Thornton a jeho vynikající prvotina, kterou natočil, napsal a zahrál je jedním slovem lidsky přirozená. Mám skoro až obavu, jestli BB náhodou není ve svém životě doopravdy takto mentálně postižený a v ostatních filmech hraje zdravého člověka, tohle byl nezapomenutelný výkon. Hezké role pro Duvalla a Jasmusche. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)
  • Natáčelo se od 15. května do 15. června 1995 ve státě Arkansas v USA. (BMW12)
  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)

Reklama

Reklama