foto

Michael Showalter

  • nar. 17.6.1970 (48 let)
    Princeton, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Showalter, komik, producent, scenárista a režisér, pronikl do povědomí diváků během působení v komediálním seriálu The State, jenž se vysílal v letech 1993 až 1995 na stanici MTV. Showalter ho vytvářel se stejnojmennou komediální skupinou, kterou s přáteli založil během studií na New York Universtity.

Mimo televizních rolí účinkoval kupříkladu ve filmech Léto k nepřežití (2001), Baxter (2005) nebo Policajti z Rena (2007). Je režisérem snímku Hello, My Name Is Doris (2015) se Sally Fieldovou v hlavní roli, jenž na festivalu SXSW získal Cenu diváků a byl oceněn také producentskou cenou v rámci Indepentent Spirit Awards.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2016 Vincent
2014 Rande na dvě noci
2012 Tohle je ráj
2007 Desatero
2005 Baxter
2004 Hair High
2002 Operation Midnight Climax
Stella Shorts 1998-2002
Znamení
2001 Léto k nepřežití
Líbat Jessicu Steinovou
Zog's Place
1998 Chocolate for Breakfast
Kasaři
1996 Tick

TV seriály

2017 9JKL (TV seriál)
Set Visit (E11)
Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
Dance (E07)
Rain (E06)
další epizody (8)
Search Party (TV seriál)
Psychosis (S02E10)
Obsession (S02E06)
Suspicion (S02E04)
2016 Search Party (TV seriál)
The Mystery of the Golden Charm (S01E05)
The Woman Who Knew Too Much (S01E02)
Americký táta (TV seriál)
Bahama Mama (S14E05)
2015 The Grinder (TV seriál)
Dedicating This One to the Crew (E06)
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Day is Done (E08)
Staff Party (E07)
Electro/City (E06)
další epizody (8)
2014 Bobovy burgery (TV seriál)
The Kids Rob a Train (S04E15)
2013 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Bad Decisions (S01E01)
2008 Viralcom (TV seriál)
2005 Stella (TV seriál)
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
2003 Sex ve městě (TV seriál)
Rozchod (S06E07)
2000 Právo a pořádek (TV seriál)
Endurance (S11E01)
1999 Random Play (TV seriál)

Dokumentární

2015 Hurricane of Fun: The Making of Wet Hot
2002 I Love the '80s (TV seriál)

TV pořady

2018 Sugar Rush (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1992 You Wrote It, You Watch It (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2019 The Lovebirds
2017 Pěkně blbě
2015 Hello, My Name Is Doris
2005 Baxter
2002 Stella Shorts 1998-2002

TV seriály

2019 Grace and Frankie (TV seriál)
The House (S05E01)
2018 Love (TV seriál)
Palm Springs Getaway (S03E01)
2017 Search Party (TV seriál)
Denial (S02E07)
Obsession (S02E06)
Paranoia (S02E05)
2016 Love (TV seriál)
Closing Title Song (S01E08)
Grace and Frankie (TV seriál)
The Boar (S02E07)
2005 Stella (TV seriál)
1993 State, The (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Hello, My Name Is Doris
2014 They Came Together
2005 Baxter
2002 Stella Shorts 1998-2002
2001 Léto k nepřežití

TV seriály

2017 Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
End Summer Night's Dream (E08)
Rain (E06)
Softball (E02)
další epizody (4)
2016 Search Party (TV seriál)
The Captive Dinner Guest (S01E04)
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Day is Done (E08)
Staff Party (E07)
Electro/City (E06)
další epizody (8)
2005 Stella (TV seriál)
2004 The Wrong Coast (TV seriál)
1999 Random Play (TV seriál)
1993 State, The (TV seriál)

TV pořady

1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1992 You Wrote It, You Watch It (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace