foto

Michael Showalter

  • nar. 17.6.1970 (47 let)
    Princeton, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Showalter, komik, producent, scenárista a režisér, pronikl do povědomí diváků během působení v komediálním seriálu The State, jenž se vysílal v letech 1993 až 1995 na stanici MTV. Showalter ho vytvářel se stejnojmennou komediální skupinou, kterou s přáteli založil během studií na New York Universtity.

Mimo televizních rolí účinkoval kupříkladu ve filmech Léto k nepřežití (2001), Baxter (2005) nebo Policajti z Rena (2007). Je režisérem snímku Hello, My Name Is Doris (2015) se Sally Fieldovou v hlavní roli, jenž na festivalu SXSW získal Cenu diváků a byl oceněn také producentskou cenou v rámci Indepentent Spirit Awards.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2017 Pěkně blbě
2015 Hello, My Name Is Doris
2005 Baxter
2002 Stella Shorts 1998-2002

TV seriály

2016 Love (TV seriál)
Search Party (TV seriál)
Grace and Frankie (TV seriál)
The Boar (S02E07)
2005 Stella (TV seriál)
1993 State, The (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace