foto

Michael Showalter

  • nar. 17.6.1970 (47 let)
    Princeton, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael Showalter, komik, producent, scenárista a režisér, pronikl do povědomí diváků během působení v komediálním seriálu The State, jenž se vysílal v letech 1993 až 1995 na stanici MTV. Showalter ho vytvářel se stejnojmennou komediální skupinou, kterou s přáteli založil během studií na New York Universtity.

Mimo televizních rolí účinkoval kupříkladu ve filmech Léto k nepřežití (2001), Baxter (2005) nebo Policajti z Rena (2007). Je režisérem snímku Hello, My Name Is Doris (2015) se Sally Fieldovou v hlavní roli, jenž na festivalu SXSW získal Cenu diváků a byl oceněn také producentskou cenou v rámci Indepentent Spirit Awards.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Hello, My Name Is Doris
2014 They Came Together
2005 Baxter
2002 Stella Shorts 1998-2002
2001 Léto k nepřežití

TV seriály

2017 Wet Hot American Summer: 10 Years Later (TV seriál)
2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
2005 Stella (TV seriál)
2004 The Wrong Coast (TV seriál)
1999 Random Play (TV seriál)
1993 State, The (TV seriál)

TV pořady

1998 Comedy Central Presents (TV pořad)
1992 You Wrote It, You Watch It (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Pěkně blbě
2015 Hello, My Name Is Doris
2005 Baxter
2002 Stella Shorts 1998-2002

TV seriály

2016 Love (TV seriál)
Search Party (TV seriál)
Grace and Frankie (TV seriál)
The Boar (S02E07)
2005 Stella (TV seriál)
1993 State, The (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace