Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (107)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Dlhé čakanie na pokračovanie mojej oblúbenej série skončilo a máme to tu, samozvaný Berlín sa vracia vo vlastnom spinoffe. Očakávania som mal zhruba pomerne veľké a nesklamalo ma to, kto čaká akčnú sériu a výbuchy ako v De Papel bude sklamaný, ale podľa trailerov sa dalo pekne vyčítať zhruba akým smerom sa producenti vyberú a akým štýlom vyrozprávajú príbeh Berlína - TOP postavy, kde očividne ľutovali že ho nechali zomrieť v pôvodnej sérií. Priznávam že romantických pasáží bolo niekedy možno až príliš, ale všetko je to krásne vykomenzované kvalitnými dialógmi, skvelou kamerou, nádherny viuzál s dobrým výberom exterierov a interierov. Nová partia mi sadla, síce za tých pár častí sa ich nedá až tak veľmi si ich oblúbiť ale boli v pohode. Pedro Alonso aka Berlin je kapitola sama o sebe, svoje herecké kvality ukázal v plnej sile. Skôr som mierne sklamaný z návratu vyšetrovateľiek z pôvodnej série, to mi prišlo skôr iba ako obyčajný ťah na sledovanosť, moc ma tu nezaujali a zaobišli by sme sa aj bez nich. Takže výsledok je asi taký, že tento seriál je plnohodnotným prírastkom do našej oblúbeneje Money Heist éry, ktorá dúfam neskončila a pevne verím,že sa Berlín vráti v tak kvalitnom spracovaní, ako bolo toto.  "Prišel sem o čast lupu. Budeme muset krást znovu" ()

ER 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách Berlín říká, že jde o "jinou" postavu, než jak ji známe z předchozí série. A má pravdu. Tentokrát samopaly a "revoluční " nálada zůstávají ve skladu a Berlín nám dává životní rady v klasicky vystavěné zlodějské story, kde nechybí ani francouzská klasika J'Taime. Láska má hlavní slovo, i ta s upřeným pohledem na ženský zadek. Dialogy také pobaví a rafinovanost zápletky ocení nejeden divák. O zádrhely v plánu není nouze a tak se tvůrci mohou opět poplácat po zádech, protože i když je seriál jiný, dokáže pobavit. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na Silvestra na jeden zátah. Kvalit Papírového domu to nedosahuje, hodně keců o lásce, všichni někoho milují, j eto úplně něco jiného, ale pěkné, líbilo se moc. Nemám rád, když se se staršími herci natočí prequel to samé jako Orphan 2, navíc, jak mu můžou říkat Berlin, když přezdívka vznikla později v Papírovém domě od profesůrka, který celou bandu pojmenoval podle hlavních měst? ()

Lavi 

všechny recenze uživatele

Někde v půlce (ano, při automobilových závodech) si člověk řekne dopr., cože, proč? Vždyť je to víc telenovela než očekávaný heist... Nakonec to ale dohromady drží a je to příjemný nostalgický návrat před Casa de Papel. I ta objemná vztahová linka plní v příběhu svůj účel a dialogy o vztazích i lásce, ať už u mladých, stejně jako u padesátníků, vlastně zase tak ploché nejsou. Stejně jako charaktery postav, které v osmi dílech dostanou prostor ukázat, že nejsou tak černobílé, jak se ze začátku zdá. Chce to jen nesrovnávat s Casa de Papel a neřešit detaily, jako, že ve Francii prakticky každý mluví úplně v pohodě španělsky. Těším se na další sérii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná dojička úspěchu Papírového domu, která nepřináší nic nového ale v rámci 8 dílů, dokáže zabavit a fandové se znovu setkávají se svými oblíbenými postavami. Jako seriálový heist už bohužel slabší, protože samotná velkolepá loupež je odbytá a vše je soustředěno primárně na útěk a budování romantických vztahů mezi postavami. S napínavého seriálu se tak v posledních částech stává regulérní telenovela, která je občas narušena nějakou akcí, která se dořeší ani ne tak důvtipem postav, jako scénáristickými berličkami. Pořád je ale Berlín slušným doplňkem, jen se obávám těžby dalších postav a že jich nebylo málo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Tvorcovia Alex Pina a Esther Martínez Lobato povedali, že chceli po svojich predchádzajúcich nedávnych projektoch urobiť niečo „ľahšie“, a preto má seriál oveľa viac komediálnych momentov. (Arsenal83)
  • V 27. minutě je zmíněn Harry Potter ze stejnojmenné filmové série. (Zix.)

Reklama

Reklama