Reklama

Reklama

Špion mezi přáteli

(seriál)
  • Velká Británie A Spy Among Friends
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Příběh Nicholase Elliotta a Kima Philbyho, dvou britských špionů a celoživotních přátel. Philby byl nejnechvalněji proslulým dvojím agentem, jehož velká zrada, odhalená na vrcholu studené války, vedla k rozvratu britské a americké zpravodajské služby. (HBO Max)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (7)

Špion mezi přáteli (2022) 

Nudáááááá. Ale opravdová. Tady bohužel tvůrci absolutně nezvládli práci s nějakou atmosférou a budováním napětí či děje jako takového. Všechno se strašně vleče. Ještě ke všemu je základni premisa odhalena hned v úvodu a vlastne tak jde jen o pochopení nějakých vnitřních pocitů. Tvůrcům z nějakého důvodu jako nejlepší přišlo, že to půjde skrze několik časových linií, které mezi sebou přeskakují, takže se vám často stane, že vůbec nevíte, v které době právě jste. Škoda dobrých herců, Lewis si pochopitelně odehraje svoje, stejně tak potěší Karel Roden zas po delší době v nějakém větším zahraničním projektu, ale to je tak všechno. Tady by i dvouhodinovej film byl brutálně dlouhej. ()

Boom-Ooh-Yatatatah (2022) (E01) 

Vypadá to, že toto bude klasická skládačka, kdy do sebe budou postupně zapadat jednotlivé části příběhu. Zatím je to rozharašené mezi několik dějových a časových linek a uvidíme, jestli se to tvůrcům podaří nějak logicky pospojovat, aby to divák zvládl vše pobrat. Pochopitelně potěší účast našince Karla Rodena, který snad dostane prostor i v dalších dílech. ()

The Admiral's Glass (2022) (E02) 

Než aby to začalo dávat větší smysl, tak se v tom popravdě začínám spíše ztrácet. Občas sem měl problém i seřadit ty jednotlivé linky nějak chronologicky. Z nějakého důvodu je do děje zakomponována postava Iana Fleminga, který tedy v poslední době dostává skoro stejně prostoru, jako jeho nejslavnější agent. ()

Allegory of the Catholic Faith (2022) (E03) 

No nevim no. Tři díly za námi a postrádám nějaký nosný děj, kvůli kterému se vyplatí to sledovat. Tu hlavní premisu prozradili tvůrci vlastně už na začátku, takže jde o to, jak se daná postava stala z jednoho špióna druhým špiónem, no ale zatim je to podané tak chaoticky, že poskládat to v hlavě nějak dohromady je skoro nemyslitelné. ()

Vodka (2022) (E04) 

Ta Ruská linka je asi ze všech nejlepší, tak je fajn, že tady dostává nejvíce prostoru. Je pochopitelně škoda, že (pravděpobně) vlivem politické situace se musíme omezit na pár interiérů, ale co už...Je tu fajn ten vnitřní souboj té postavy, která se po letech špionáže vrací domů, ale je to ještě vlastně domov? Není pro něj domov už ta země, ve které byl špioném? ()

Snow (2022) (E05) 

Dva díly do konce, tak si dáme díl, který zaplácnem řešením rodinných problémů postav...Ne, opravdu vztahové okénko není tím nejlepším nápadem, jak navnadit na finále. Strašně se to vleče, popravdě se těším, až to bude za mnou. Snad to aspoň v závěrá nějak pořádně vygraduje. ()

No Man's Land (2022) (E06) 

V podstatě bych řekl, že tak nějak stačilo zkouknout ty závěrečné titulky a vesměs by to komplet stačilo. Ba ne, tato série se opravdu příliš nepovedla, co se atmosféry a nějakého budování napětí týče. Moc vlastně ani nevim, jak říct, že to skončilo, protože to v podstatě nijak neskončilo. ()

Reklama

Reklama