Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korporace General Construction chce postavit na uzavřeném území Bronxu ovládaném gangy moderní město pro bohaté. Veřejnosti tvrdí, že obyvatelé Bronxu jsou poklidně stěhováni, zatímco na místě probíhá nefalšovaná genocida pod vedením nemilosrdného Wranglera (Henry Silva). Během jedné z čistek jsou zabiti i rodiče bývalého vůdce gangu Raiders Trashe (Mark Gregory). Ten se také staví do čela ozbrojeného odporu místních lidí. Jediným východiskem pro utlačované se zdá únos ředitele korporace Clarka (Ennio Girolami). (J.Connor)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je zabito celkem 174 lidí. Z toho 110 zastřelením, 40 explozí, 9 útokem plamenometu, 1 ubodáním, 1 je zabit mimo obraz, 4 neznámým způsobem, 6 elektrickým proudem, 2 úderem helmy a jednomu je rozdrcen obličej pažbou brokovnice. (J.Connor)
  • Režisér Castellari byl zklamán z úbytku svalové hmoty představitele Trashe Marka Gregoryho. Proto má po většinu filmu na sobě Trash koženou bundu. (J.Connor)
  • Natáčelo se 18 měsíců po konci natáčení 1990: Bojovníci z Bronxu. (J.Connor)
  • Ennio Girolami hraje postavu prezidenta General Construction Clarka, který vypadá úplně stejně jako prezident Manhattanské korporace Fischer z předcházejícího filmu. Režisér Castellari v jednom z interview vysvětlil, že jde skutečně o dvě rozdílné postavy. (J.Connor)
  • Ve filmu se v cameo roli dispečera korporace objeví i režisér Enzo G. Castellari (s knírem). (J.Connor)
  • Na stěně v bytě Trashových rodičů je velký černobílý plakát jeho představitele Marka Gregoryho z předcházejícího filmu 1990: Bojovníci z Bronxu. (J.Connor)

Reklama

Reklama