Reklama

Reklama

Městečko Three Pines

(seriál)
  • Kanada Three Pines
Trailer

Epizody(8)

Vrchní inspektor Armand Gamache vidí věci, které nikdo jiný nepostřehne - světlo proplouvající trhlinami, mytický nádech každodennosti a zlo ve zdánlivě obyčejných věcech. Při vyšetřování vražd v městečku Three Pines odhaluje dávno pohřbená tajemství. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle má vypadat tabulkový film (celý seriál jsou vlastně 4 filmy). Tady by se měli všichni učit jak vypadá tabulkově korektní projekt. Jsou tam zastoupení všichni a přesto to působí přirozeně. Nikdo nemá pocit, že musí vystavovat cokoliv na odiv nebo do popředí. Prostě normálně fungují. A přesně tak i působí děj jako celek - pohodově, mile, bez křeči. Každopádně. Budu brát hodnocení po čtyřech (ne po osmi, nebo dokonce jako jeden). Takže: Whiteout **** - volba postav a herců je fenomenální. Krom hlavní zápletky (vražda) která příjemně odsýpá a nenudí, tu máme i plíživou linku na pozadí, na které něco smrdí (Pozn.: za mě asi nejlepší ze “4 filmů”). The Cruellest Month *** - Tempo hodně zvolnilo a do děje se vloudila větší než malé množství vyloženě zbytečných scén (včetně jedné ultra debilní s medvědem). Linka na pozadí pokračuje očekávaným směrem, takže za mě koukatelný průměr. The Murder Stone *** - polovina stopáže komorní vyšetřování v rámci hotelu, polovina posouvá propojovací pátrání na pozadí. Za mě dost vláčné a relativně nudné. The Hangman **** - Oběšenec je opravdu jen na efekt a případ zabere sotva 1/3 stopáže. Zbytek se věnuje uzavření oné protínající se lince co jde přes všechny 4 filmy (teda… sérii). Díky tomu, že postavy už známe, celkem to odsýpá. ()

Hugho 

všechny recenze uživatele

Sociálne akcentovaná franko-kanadská kriminálka tvorená ženami hlavne pre ženy, mužské postavy sú vykreslené o stupeň plochšie a menej realisticky, šéf inšpektor pôsobil miestami až čítankovo nepravdepodobne. Súcitný policajt s 30 ročnou praxou je jav zriedkavejší ako sedem-nohý had. Prostredie pekné, mysteriózne náznaky sú vítané. Miestami lacne vyzerajúci televízny seriál snažiaci sa riešiť pomerne veľmi závažnú problematiku násilnej prevýchovy indiánov v Kanade a podobných vecí. Správna myšlienka je však do deja vkladaná prekvapivo neumelo a zobrazovaná prvoplánovo až amatérsky. Škoda, taký Wind river to zobrazil o tri triedy lepšie. Premárnená šanca. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že plánované pokračování této mrazivé, tajemné až mýtické detektivky bylo zrušeno, a tedy i otevřený konec vyšumí do prázdna. Skvělé obsazení, jednotlivé případy celkem zajímavé, postavy různorodé (Ruth byla nej), jen ten případ zmizelé dívky, který se táhne celým seriálem, mi přišel navíc, jakoby rušivý. No upřímně, mohlo to být ještě zajímavé, jak by se jednotlivé postavy a případy ještě rozvíjely, kdyby se pokračovalo. Škoda. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mi nenapadlo, že by som mal divácky pôžitok z niečoho, čo by sa dalo očastovať označením „oddychová kanadská detektívka“. A predsa. Aj so zvyškami denného prídelu mentálnej kapacity večer po práci sa dajú prípady vyšetrované Molinom na kanadskom vidieku sledovať bez straty pozornosti. /spoilert alert/ -> Trochu mi vadila dvojica páchateľov, ktorá sa zjavila až v poslednom prípade, hoci ostatné postavy sa vo viac-menej pevnej zostave objavovali v priebehu celej série <- Bohato to ale vykryl Gamache, ktorý svojou rozvahou a dobrosrdečným prístupom kontrastoval klasickým drsňákom, sociopatom, alkoholikom či inak „poľudšteným“ vyšetrovateľom, figurujúcim vo väčšine súčasných detektívok. Práve herecký vstup Alfreda Molinu bol pre mňa faktorom, ktorý inak kľudnému tempu dodal potrebný punc zámeru. Opäť sa nevyhnem analógii z potravinárstva: na hruške nashi mi chutí práve to, ako je pre jej nevýraznú chuť cítiť jej arómu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tuctová detektivka, která dojíždí na to že neví kterým směrem se vydat. Je tu tak jeden velký případ táhnoucí se přes všechny epizody u kterého je patrná snaha o jakýsi přesah a sociální kritiku, ale moc tu nefunguje a pak tu jsou čtyři menší případy (vždy jeden na dvě epizody). Ty fungují o něco lépe a kdyby zůstalo jen u nich bylo by to pro Three Pines jen plus. Takhle je to takový detektivní kočkopes se sympatickým Molinou, který v rámci těch osmi epizod neurazí, ale když jí někdo mine tak se taky nic nestane (tím spíš že konec je celkem otevřený a další série nebude)...60% ()

Galerie (129)

Reklama

Reklama