foto

Rosemary Dunsmore

  • nar. 13.7.1952 (66 let)
    Edmonton, Alberta, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rosemary Dunsmore je kanadská televizní, filmová a divadelní herečka. Narozená 13.července 1952 v Edmontonu v provincii Alberta. Hrála především v populárních kanadských filmech a seriálech jako např. v TV drama seriálu THE CAMPBELLS /1986-1990/, v dramatu ANNE OF GREEN GABLES /1985/, v seriálu ROAD TO AVONLEA /1990-1996/, v televizním komediálním seriálu MOM P.I. /1990-1992/ nebo v drama seriálu MURDOCH MYSTERIES /2008-současnost 2014/.

V mezinárodním filmu se prosadila v roce 1990 v akčním sci-fi TOTAL RECALL s Arnoldem Schwarzeneggerem, ve vedlejší roli doktorky Lull a s další hvězdou akčních filmů Sylvesterem Stallonem si zahrála v akčním dramatu CLIFFHANGER /1993/ ve vedlejší roli ministryně financí. Ve sci-fi hororu DREAMCATHER /2003/ s Morganem Freemanem ztvárnila vedlejší roli Roberty Cavell a v mysteriózním thrilleru ORPHAN /2009/ režiséra Jaume Collet-Serry účinkovala opět ve vedlejší roli babičky Barbary.

Na divadelních prknech se objevila ve hrách „Wuthering Heights", „The Attic", „The Pearls", „The Glass Menagerie" a za účinkování ve hře „Wit" obdržela cenu Masque Award. V roce 1990 byla filmovým časopisem Macleans's Magazine označena jako „kanaďanka, která se liší".

V roce 2008 vyhrála cenu ACTRA Toronto Award za nejlepší ženský herecký výkon ve fantasy komedii THE BABY FORMULA /2008/. Dvakrát byla nominována na cenu Gemini Awards a to za nejlepší ženský herecký výkon v guest roli v drama seriálu BLUE MURDER /2001/ a za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve sportovním dramatu BLADES COURAGE /1988/.

Rosemary Dunsmore v současné době učí herectví  a režii na Canadian Film Centre, také na Equity Showcase, na National Theatre School, na Shortworks Halifax a také na University of Toronto.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Blood Honey
2016 Arlo Alone
2014 Don't Get Killed in Alaska
2013 Hra o dítě (TV film)
2012 Dávné tajemství
Fugitive at 17 (TV film)
2011 Tváře v davu
2010 Když láska nestačí: Lois Wilson (TV film)
Red: Werewolf Hunter (TV film)
Santův převlek (TV film)
2009 At Home by Myself... with You
Orphan
Příliš pozdě na loučení (TV film)
The Good Times Are Killing Me (TV film)
2008 Baby Formula, The
Boj o moc (TV film)
Guns (TV film)
Zamilovaná Grace (TV film)
Zatmění slunce (TV film)
2007 In God's Country (TV film)
The Altar Boy Gang (TV film)
They Come Back (TV film)
2006 Calvin a Frannie (TV film)
Občan Duane
Organizace Alfa: Hádův faktor (TV film)
Svatební války (TV film)
2004 Griffinovic Vánoce (TV film)
Vykoupení (TV film)
White Knuckles
Winning Season, The (TV film)
2003 Chráníme své děti (TV film)
Pavučina snů
Profoundly Normal (TV film)
2002 Vyšetřování Michaela Crowea (TV film)
2001 Já a mé přízraky (TV film)
Nebezpečný syn (TV film)
Oběšenec (TV film)
Vězeňská správkyně (TV film)
2000 Bolestivé tajemství (TV film)
1999 Blázinec (TV film)
Dear America: The Winter of Red Snow (TV film)
Hon na vraha (TV film)
Na milost a nemilost (TV film)
1998 Dlouhá cesta domů (TV film)
Stávka!
Úspěšné zmizení (TV film)
1997 Breaking the Surface: The Greg Louganis Story (TV film)
1996 Last Exit to Earth (TV film)
Mary & Tim (TV film)
Nepřípustný nátlak (TV film)
Parchant (TV film)
We the Jury (TV film)
1995 Bach's Fight for Freedom
Míra viny (TV film)
1993 Boy Meets Girl (TV film)
Cliffhanger
Lhářka prolhaná (TV film)
Shattered Trust: The Shari Karney Story (TV film)
1991 Boys, The (TV film)
1990 Schůzky se smrtí (TV film)
Total Recall
1988 A Father's Homecoming (TV film)
Blades of Courage (TV film)
Dvojčata
Jdi za světlem (TV film)
1987 Anna ze Zelených vršků: Další osudy (TV film)
Boj o život (TV film)
Jak jsem ti slíbil (TV film)
1986 Dancing in the Dark
Jít míle (TV film)
1983 As You Like It (TV film)
1982 Off Your Rocker (TV film)

TV seriály

2017 Orphan Black (TV seriál)
Manacled Slim Wrists (S05E06)
Ease for Idle Millionaires (S05E05)
Let the Children & the Childbearers Toil (S05E04)
2016 Orphan Black (TV seriál)
From Dancing Mice to Psychopaths (S04E10)
The Mitigation of Competition (S04E09)
The Redesign of Natural Objects (S04E08)
další epizody (8)
2015 Orphan Black (TV seriál)
History Yet to Be Written (S03E10)
Ruthless in Purpose, and Insidious in Method (S03E08)
2014 Remedy (TV seriál)
2012 Guidestones (TV seriál)
2010 Dívka odjinud (TV seriál)
Living in Your Car (TV seriál)
Unnatural History (TV seriál)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Já, ještě já a Murdoch (S03E05)
2009 Být Erikou (TV seriál)
Cra$h & Burn (TV seriál)
2007 Little Mosque on the Prairie (TV seriál)
St. Urbain's Horseman (TV seriál)
2006 At the Hotel (TV seriál)
2004 Grid, The (TV seriál)
Kevin Hill (TV seriál)
ReGenesis (TV seriál)
2003 Divoká karta (TV seriál)
Hvězdy týmu (TV seriál)
2001 Střední škola Degrassi (TV seriál)
The Associates (TV seriál)
Torontské stíny (TV seriál)
2000 Queer as Folk (TV seriál)
Soul Food (TV seriál)
1996 Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)
Poltergeist (TV seriál)
1994 Robocop (TV seriál)
1990 Cesta do Avonlea (TV seriál)
Mom P.I. (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Neviditelný štít (S05E17)
1989 E.N.G. (TV seriál)
1988 Favorite Son (TV seriál)
1987 Beauty and the Beast (TV seriál)
My Two Dads (TV seriál)
Street Legal (TV seriál)
1986 Campbellovi (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Race for the Bomb (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Nebezpečný záliv (TV seriál)
1981 Hangin' In (TV seriál)
1979 The Littlest Hobo (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace