Reklama

Reklama

Na místě činu: Texaská vražedná pole

(seriál)
  • USA Crime Scene: The Texas Killing Fields
Trailer
USA, 2022, 2 h 29 min (Minutáž: 47–51 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Sérii brutálních vražd, které se odehrály v průběhu několika desetiletí, spojuje zarostlé pole a kus dálnice. Nešťastné rodiny obětí přitom pořád neví, kdo je spáchal. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo v pravidelných intervalech odkládá mrtvoly kousek za barákem, tak to jistě není moc příjemný pocit. Když však ani po desítkách let není policie schopná identifikovat vraha, tak už to je na sebevraždu. Pro pozůstalé, kteří v dokumentu dostanou hodně prostoru, jde vždy o dvojnásobnou tragédii, když se nepodaří podobné případy vyřešit. Pro Netflix je to naopak požehnání a nekončící zásobárna námětů, protože flákači v řadách policie je tak nezmizí a analýza DNA je stále relativně nová metoda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyprávění o nekončícím soužení rodin obětí, kteří ještě po letech hledají pravdu o svých blízkých. Má to hororové prvky a okamžiky dojmutí. Záhada je probírána z mnoha úhlů pohledu vražd, které nebyly nikdy vyřešeny. Zůstane vám vztek na policii, která selhala a dělala chyby s důkazy. Je to moc pomalé, vlastně jde jen o rozhovory. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Z tohoto cyklu asi to nejlepší. Případ je to skutečně katastrofální, ale zpracování opet skace sem a tam, nakonec vám předloží nekolik skutečných nebo neskutečných vrahů. V te dobe uz jsem v tom byl zamotaný. Takze vlfstne poradne nevim, jak to bylo. Radeji si o tom jeste něco přečtu, abych vedel vic. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Pekný príklad toho, že policajti sa spamätali až vtedy, keď pes dovliekol z lesa ľudskú lebku. Kto nehľadá, ten nájde. A keď vedľa kostry našli zopár ďalších kostričiek, tak hľadali a hľadali... a aj tak nenašli. Pohádzať telá kade-tade, to vie hociaký priemerný vrah, ale urobiť si súkromný cintorín jeho obetí s vyhliadkovým chodníkom v lese či kde to vlastne bolo, tak to už je v podstate super cool a do pekla siahajúce ego. A aj ďalší príklad toho, že páchateľ sa sám priznal, inak by sa nedozvedeli, ktože tie dievčiny zamordoval. Asi sa už nemohol pozerať na tú policajnú mizériu. Popri tom sa tam ešte nachomejtol nejaký pedofilný úchyl a nekrofil a debil v kovbojskom klobúku, ďalej sadista, ktorý bil kone... no proste texaská idylka minulého storočia. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Námět je, jak už je ostatně u této série zvykem, opět velice zajímavý, nicméně zas a znova zde dochází k tomu stejnému problému, respektive dvěma problémům. A sice stopáž a poutavost. Jsem toho názoru, že minisérie by klidně mohla být o minimálně půl hodinu kratší, ničemu by to nijak zásadně nevadilo, ba naopak by se předešlo zbytečným hluchým místům. Poutavosti ubírá především časté časové skoky, po určité době je prakticky nemožné se orientovat v postavách a v jednotlivých příbězích, nejucelenějším dojmem působila jen třetí, závěrečná epizoda, která je jednoznačně nejzajímavější a jako jediná nabídla alespoň nějaké odpovědi. Nic to však nemění na faktu, že hodně věcí jsem si musel zpětně dohledat, aby mi vše dávalo smysl. V tomto ohledu tvůrci neodvedli příliš dobrou práci, často se zbytečně věnují nepodstatným věcem a okrajovým záležitostem. Zkrátka mi chyběla spousta věcí, které by minisérii pozvedly na úroveň plnohodnotného počinu. Za mě čistý neurážející průměr, nic co bych potřeboval vidět ještě jednou. 5/10. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama