Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Darik 

všechny recenze uživatele

Ach, když si vzpomenu na dobu, kdy jsem tenhle film viděl prvně, musim se pousmát. Jo, holt tenkrát to byly trochu jiné časy - časy, kdy jsem baštil všechny staré tajuplné legendy o ztracených pokladech, městech a civilizacích a každičký film/seriál, který se tomuto tématu věnoval jsem naprosto žral. Ale konec tlachání o minulosti a zpět k filmu - jako vždy od disneyovky jsem čekal přesně takovou podívanou - spousta legrace, nádherné animace a hlavně slušný příběh dodávají tomuhle filmu na exkluzivitě. Hlavní hrdina je tu (jak už to u pohádek tohoto rázu bývá) tak trochu nouma s čistým srdcem a pořádnou mozkovnou a navíc ještě hledá město z legend (přiznejme si, kdo by investoval prachy do něčeho takového). A přeci se najde člověk, který (nejen že sdílí i trochu toho nadšení pro věc) tuto jeho vysněnou expedici zaplatí. Problémy na sebe nenechají dlouho čekat a tak je osud celé bandy "zlatokopů" v rukou již víše zmíněného noumy (avšak inteligentního). Mno, co vám budu vyprávět - přeskočíme trochu té delší části a přejděme rovnou k věci - město se najde, hlavní hrdinové ke svému (ne)milému překvapení zjistí, že město je ještě stále obydleno a snaží se s původním obyvatelstvem skamarádit. (aspon na oko). A jak už to u pohádek bývá, tak se to trochu zvrtne, ale nakonec promluví za všechny svědomí, bla,bla,bla, a je tu happyend. Co víc si přát, navíc skvělí soundtrack tomu dodává ještě větší šmrnc. Za mě rozhodně 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Where the Dream Takes You - Mya [4:00] ,2. The Submarine [3:20] ,3, Milo's Turned Down [1:48] ,4. Atlantis is Waiting [2:41] ,5. The Leviathan [3:25] ,6. Bedding Down [2:33] ,7. The Journey [3:22] ,8. Fireflies [2:11] ,9. Milo Meets Kida [1:46] ,10. The City of Atlantis [2:48] ,11. Milo and Kida's Questions [2:59] ,12. Touring the City [2:51] ,13. The Secret Swim [2:46] ,14. The Crystal Chamber [3:45] ,15. The King Dies/Going After Rourke [5:12] ,16. Just Do It [3:18] ,17. Kida Returns [3:10] ,18. Atlantis [2:01] ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Hoci u Disneyho zásadne uprednostňujem klasickú ručnú animáciu, akou oplýva napríklad Malá morská víla, Atlantída patrí k mojim najobľúbenejším filmom tohto štúdia. Môže za to predovšetkým zaujímavý dej, ktorého základný motív, potopené mesto Atlantídu si tvorcovia rovnako ako pri Herculovi požičali z gréckej mytológie a histórie. Všetky ostatné prvky sú však výsledkom bohatej fantázie tvorcov, od napínavých akčných scén po výnimočne dobrý a humorom nabitý scenár. Atlantídu som videla v slovenskom dabingu a dodnes pre mňa zostávajú niektoré hlášky, ktoré v nej padli, jednoducho nezabudnuteľné. Osobitnou kapitolou je kvalitná hudba Jamesa Newtona Howarda, osobitne sa mi páčil track "The Crystal Chamber". Podľa mňa je Atlantída výborným, pohodovým filmom nielen pre deti. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji správný dobrodružný film. Starý deník, tajemná výprava do neznáma, spousta rozličných, zajímavých, zábavných postav (Vinny vede) s různými motivacemi, které hrají nejlépe na obě strany, hledání a odkrývání tajemství, starodávné kultury, akce... A moc pěkná animace. Jedná z mála klasických Disneyovek, které se mi fakt líbily. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Hodně odvážné zpracování legendy o Atlantidě, u které si nejsem moc jistý, pro jakou cílovou skupinu je snímek určen. Najdeme zde hodně dospělých témat a situací, stejně tak jako spoustu vyloženě dětských motivů. Spolu to dohromady docela funguje, nicméně ve výsledku vše působí tak nějak rozpačitě. Překvapila mě poměrně bujná fantazie tvůrců, zejména co se množství nápadů a scénáře týče. Animace je velice působivá, některé záběry jsou doslova úchvatné. Příběh mi přišel trochu jednoduchý a dětinský, chování postav taktéž. Dá se říct, že mi děj moc nesedl, místy jsem se trochu nudil. Na druhou stranu vizuální stránce toho nelze moc vytknout, škoda jen promarněného potenciálu, který námět nabízí. 6/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Na expedici za nalezením Atlantidy se vydalo 201 lidí, přežilo pouze 7 (Vinny, Sladký, Audrey, Krtek, Kuchta, Packard a Milo – ten byl na své vlastní přání prohlášen za mrtvého). (vojtaruzek)
  • V 74. minutě můžeme na váze, ve které se ukryje Krtek Gaetan Moliere (Corey Burton), vidět motiv dřevotisku „Velká vlna u pobřeží Kanagawy“ (1831) od japonského malíře Katsushika Hokusaie (1760–1849). (Petsuchos)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy představuje Milo svoji teorii "divákům", zazvoní telefon a on se opře o tabuli, přičemž se mu část mapy "obtiskne" na břicho. On potom pokračuje ve vysvětlování, postaví se do chybějící části mapy na tabuli a popisuje ji na svém oblečení. To je ale nemožné, protože obtisknutá část musí být zrcadlově obrácená. (Pepy)

Reklama

Reklama