Reklama

Reklama

Dobrý člověk

  • USA A Good Person (více)
Trailer 1

VOD (1)

Daniel se setkává s Allison, kdysi úspěšnou mladou ženou, která byla zapletena do nepředstavitelné tragédie, při níž přišla o život jeho dcera. Společně zjistí, že přátelství, odpuštění a naděje mohou vzkvétat i tam, kde byste to nečekali. (Prime Video)

Zajímavosti (10)

  • V březnu 2021 jednala společnost Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) o získání práv na film v rámci mnohamilionové transakce. V září 2021 bylo potvrzeno, že MGM bude film produkovat a distribuovat. (Johnny.ARN)
  • Zach Braff v jednom rozhovoru hovořil o osobním významu modelů vlaků v jeho životě a o tom, jak to ovlivnilo vznik filmu: „Jako dítě jsem měl modelovou soupravu vláčků. Veškeré psaní čerpám ze svých životních zkušeností a moje modelová vlaková souprava byla mou oblíbenou věcí. Byla ve sklepě mého domu, stejně jako je tomu u Morgana Freemana (Daniel). A kdykoli jsem se cítil, že se mi život vymyká kontrole, uchýlil jsem se k této malé vláčkodráze. Ta moje nebyla zdaleka tak přepychová jako postava Morgana, ale měla jsem z ní takovou radost a byla meditativní. Tehdy jsem si to neuvědomoval, ale pro mě jako dítě to bylo meditativní a uklidňující. A tak jsem to přidal i pro Morganovu postavu, která se moc neovládá a v životě zažila spoustu chaosu. A právě tam se uchyluje do ústraní, kde medituje a vytváří si svůj vlastní svět, který může ovládat.“ (Johnny.ARN)
  • Florence Pugh napsala a zahrála ve filmu dvě písně – „The Best Part“ a klavírní skladbu s názvem „I Hate Myself“. (catnipped)
  • Zach Braff nenapísal scenár skoro dekádu a ako sám tvrdí, nápad na tento film dostal počas pandémie, kedy mal dostatok času vymyslieť nejaký väčší celovečerný projekt, kým dovtedy vôbec nevedel "kam ho vietor (v jeho tvorbe) zaveje". (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista Zach Braff a hlavná herečka Florence Pugh boli počas natáčania tohto filmu ešte spolu vo vzťahu, celkovo 3 roky. Rozišli sa začiatkom roku 2022. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v októbri a novembri 2021 väčšinou v Essex County, New Jersey. (Arsenal83)

Reklama

Reklama