foto

Molly Shannon

  • nar. 16.9.1964 (52 let)
    Shaker Heights, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Molly Helen Shannon se narodila 16. 9. 1964 v americkém městě Ohio. Vychovává dvě děti - Stella Shannon (2003) a Nolan Shannon (2005). Molly se velmi rychle přesídlila z televizní obrazovky do filmu. Nejdřív se objevila v remaku klasického muzikálu “The Music Man”. Mezi její nejznámější díla patří seriálová hudební komedie "Saturday Night Live" z roku 1975 kde bylo Molly pouhých 11 let. Než začala spolupracovat s “SNL” objevila se v inscenaci “The Rob and Moly Show” v “The Up Front Comedy Theatre” v Los Angeles. “The Rob and Moly Show” byla improvizovaná show, kterou spolutvořila s Robem Muirem. Televizní diváci si ji jistě pamatují z nesčetných rolí v situačních komediích “Seinfeld”, “Will and Grace” a “Sex and the City” (Sex ve městě).

EMMY

Herecká filmografie

Filmy

2017 Fun Mom Dinner
Half Magic
The Little Hours
We Don't Belong Here
2016 Miles
My ostatní
The Layover
2015 Fresno
Já, Earl a holka na umření
Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant
Policajt ze sámošky 2
2014 Bambi Cottages (TV film)
Life After Beth
2013 Scary Movie 5
Věř mi
2012 Casa de mi Padre
Hotel Transylvánie
Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Zkažená úča
2009 What Goes Up
2008 Igor
2007 Božský Evan
Já, mé druhé já a zase já (TV film)
Mastersons of Manhattan, The (TV film)
Život je pes
2006 Air Buddies - Štěnata
Amazing Screw-On Head, The (TV film)
Marie Antoinetta
Pidihajzlík
Scary Movie 4
Sklapni a zpívej
Ta záležitost s Gray
2004 Twelve Days of Christmas Eve, The (TV film)
2003 Můj svět
Music man (TV film)
Pozor, hodný pes!
Šílený rande
2002 Santa Claus 2
Vánoční příběh (TV film)
2001 Agent Bílá krvinka
Lásce na stopě
Léto k nepřežití
Těžce zamilován
2000 Grinch
My 5 Wives
Náhradníci
SNL Fanatic (TV film)
1999 Nepolíbená
Přeber si to
Superstar
1998 Daydream Believer
Noc v Roxbury
Štěstí
Tenká růžová čára
1997 Dinner and Driving
1996 Trávníkář 2: Odvrácená strana vesmíru
1995 Return to Two Moon Junction
1989 Fantom opery

TV seriály

2016 Rhett and Link's Buddy System (TV seriál)
Rozvod (TV seriál)
Detente (S01E10)
Another Party (S01E09)
Church (S01E08)
další epizody (10)
Zviřátka (TV seriál)
Cats (S01E03)
2015 The Spoils Before Dying (TV seriál)
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
Hannibal (TV seriál)
Oeuf (S01E04)
Super Fun Night (TV seriál)
Život je boj (TV seriál)
2012 Parťáci (TV seriál)
2011 Mé nové Já (TV seriál)
Terapie online (TV seriál)
Up All Night (TV seriál)
2010 Neighbors from Hell (TV seriál)
2009 Glee (TV seriál)
Průměrňákovi (TV seriál)
2008 Kath & Kim (TV seriál)
Web Therapy (TV seriál)
2007 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Hořké sladkosti (S01E08)
2006 Nové trable staré Christine (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
My Gym Partner's a Monkey (TV seriál)
2004 Cracking Up (TV seriál)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
1998 Will a Grace (TV seriál)
1991 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
The Black Widow (S02E12)

Dokumentární

2015 Hurricane of Fun: The Making of Wet Hot
I Am Chris Farley
Live From New York!
2014 Život bez mámy
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
2002 Behind the Scenes: The Music Man (TV film)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2015 An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2010 Saturday Night Live in the 2000s (TV pořad)
2004 Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell - Volume 2 (TV pořad)
2002 Gilda Radner's Greatest Moments (TV pořad)
NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
Saturday Night Live: The Best of Will Ferrell (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace