Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve starověké Číně se schyluje k souboji mezi armádou čchingů a mírumilovnými mnichy kláštera Shaolin. Nejvyšší duchovní cítí, že mandžuský dvůr něco chystá. Začnou tedy přijímat i nekněží žáky a učit je bojovému umění kung-fu, aby rozšířili své řady. Dříve či později nastane den, kdy bude třeba bránit Shaolin až do konce. (ČSFD)

(více)

Recenze (24)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Chang Cheh málokdy selže. Tenhle film natáčel ještě se svou původní sestavou David Chiang-Ti Lung-Fu Sheng a se spoustou jiných známých tváří (nastupující generace Venoms). Fu Sheng si film docela ukradl pro sebe a dokázal,že je opravdu vynikající herec i bojovník. Když k tomu připočtu hodně klasický námět a oholené hlavy shaolinských mnichů, nelze odolat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akčná šaolinská mlátička, v ktorej sa stretneme s celou plejádou vtedy naj-kungfu-hviezd Hongkongu. Príbeh je pridlhý a často naivný. Záverečná dlhočizná (asi polhodinová) bitka začne po čase nudiť a bohužiaľ je slabšie spracovaná (traja sa bijú a další 20 vojakov sa len prizerá), a keď samotné súboje s rôznymi zbraňami a rozmanitými technikami sú v poriadku. Prvá polka je ale celkom slušná, šaolinský výcvik a tvrdé pravidlá sú ťahákom, aj ked sa pri nich nevyhneme trápnym fórikom a "mnou tak milovanému" "žabaciemu" skákaniu. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Kung fu filmy sem nikdy neměl v oblibě, ale sprostě sem se nudil a tak sem na to kouk. A sprostě sem se nudil i při sledování tohohle dílka, takže sem si nijak nepomoh. Jednak sem měl v těch stejně vypadajících ksichtech maglajz a navíc sem měl děsnou srandu z těch směšných zvukových efektů při jakýmkoli výpadu kohokoli. Posledních asi dvacet minut se jen mydlej a je to děsná nuda. ()

messi@h odpad!

všechny recenze uživatele

Kung-fu film, který je staršího data a přitom trvá cca 2 hodiny - to mi bylo podezřelé už od začátku. Bohužel se vyplnily moje obavy. Chrám Shaolinu je utahaný, navíc trpí typickými problémy asijských filmů, tzn. spousta velice podobných hrdinů, při jejichž rozeznávání se za chvíli ztratíte a k srdci vám nepřiroste ani jeden. Výuka bojového umění v Shaolinu je jeden velký chaos. Já osobně volím klasiku žánru - 36. komnatu Shaolinu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Vadila mi tu zbytečně dlouhá stopáž a některé odfláknuté souboje, ale především neukončený závěr. Špatně se tu orientuje ve jménech, často jsem nevěděl o kom se mluví a také se tu dlouho hledá cesta k sympatiím bojovníkům, které přicházejí až ke konci, kde vám překvapivě zabijou velkou část bojovníků, o kterých vypráví tento film. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama