Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před deseti lety proběhla na jedné samotě hádka mezi mužem a ženou. Ten muž ženu napadl a ta žena v obraně uchopila láhev a útočníka nechtíc zabila. Těmi dvěma byli Ville Poikkipää a Brita Nelihanka a Sameli vzal smrt Villeho na sebe místo matky. Tehdy Brita změnila závěť a zařídila, aby se po její smrti stala Sara opět majitelkou všech pozemků, o které přišla v nucené dražbě po smrti otce.
Rouku už zničil právoplatnou závěť, dopis Sary i dopis Pietimu a na jeho cestě k ovládnutí cenných pozemků už moc překážek nestojí. Podaří se mu ovládnout nejspíš i pozemky dalších nezávislých pastevců sobů, je totiž náramně přesvědčivý, když jim vykládá o světlé budoucnosti, kterou jim zařídí. Ostatně zdejší 60procentní nezaměstnanost mu náramně pomáhá. Sameliho, vlastního syna, s klidným svědomím podrazí také – navzdory dohodě o finančních podmínkách po návratu z vězení, kterou spolu před deseti lety uzavřeli. Jenže těch deset let nakonec věnoval sháněním špíny na Sameliho i další členy Wolverines a proto dnes má – i s pomocí místního policisty – na každého pěkně tlustou složku s důkazy o loupežích, pašování, či další špíně, takže se cítí dost silný, aby Sameliho vydíral. Představuje si, že mu ten své pozemky prostě odstoupí. Potřebuje je nutně proto, že už rozjel kšeft s čínskými těžaři. Ti si nicméně zdejší podnikání pojistili vyjednáváním s ještě jednou tajemnou osobou.
Sara zdědila po Britě ohromný majetek, ale i bez ohledu na to, že ji o něj Rouku chce připravit, jí stejně k ničemu není. Musí zaplatit dědickou daň a tolik peněz nemá, ani si na ni nemůže půjčit, protože je kvůli předchozímu podnikání insolvenci. A dluhy nemůže zaplatit pro změnu ani z nově nabytého dědictví. Do toho její ex unesl malého syna a jen jí přes právníka sdělil, že u norských úřadů zažádal o plnou péči! Pomoc s financemi přišla z nečekané strany. K zaplacení dědických poplatků se přihlásil Sameli, i když ani on na tom není s hotovostí o moc lépe. Má ale plán – zoufalá doba si žádá zoufalé činy – obrací se o půjčku k největšímu mafiánovi v Laponsku. Právě tehdy se dozvídá, že u tohoto Švéda jeho nejlepší kámoš jako patologický hráč už dávno, aniž by o tom někdo z bandy věděl, zadlužil celý klub. (chamonix)

(více)

Reklama

Reklama