Reklama

Reklama

Minulé životy

  • USA Past Lives (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Spisovatelku Noru a její dětskou lásku Hae-Sunga sice dělí tisíce kilometrů, spojuje je však výjimečně hluboké pouto. Po více než dvou dekádách odloučení se dvě spřízněné duše setkávají během pár dní v New Yorku. Nečekané shledání s osudovým mužem přiměje Noru klást si otázku: „Co by bylo kdyby?“ Režisérka Celine Song v citlivé moderní romanci jedinečným způsobem v několika časových rovinách vypráví příběh dvou lidí, jež se navzájem velmi milují, a přesto se jejich osudy fatálně míjely. Oduševnělý příběh uchvátil diváky na festivalech Sundance i v Berlíně, a teď se chystá dojmout i vás. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (145)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Lyrický příběh o nenaplněné lásce, o kterém slýchám z každé strany a proto jsem měla velká očekávání. Je to natočené hezky, má to své kouzlo a je to taková typická konverzačka, která jde do hloubky. Začátek mě velmi bavil a čekala jsem, co se bude dít dál. Konec je velmi dojemný a nečekaně jemně srdcervoucí. Velmi tomu dodávají herecké výkony, hlavně Grety Lee. Ale nevím, něco mi tam chybělo, nějaká ta jiskra, rychlejší tempo, prostě něco. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Očekávání jsou špatná, aaano? Čekal jsem, že dostanu emocionální pecku, která mě naprosto semele. Jenže tomu něco chybělo. Možná, pro někoho paradoxně, větší tlak na pilu v závěru. Více emocionální věta, záběr, doslovnost. Ale jinak velmi příjemně strávený čas a oceňuji, že trailer neprozradil úplně vše. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

He is not Korean American, he is more like...Korean Korean. Za mě nejlepší film letošního ročníku, ale neřikam, že je to fakt pecka, co musí sednout každýmu. Je to taková zvláštní subtilní poloromance o nenaplněnym vztahu, porozumění a souznění. A to dokonce všemi směry v tomhle zvláštnim trojúhelníku. Kromě dobrýho tématu divák navíc dostane áčkovou produkci, výpravu a hudbu. Což je u šikmookejch filmů na KVIFF v podstatě pravidlem, i když se jedná o debut. Asi se korejská FAMU zaměřuje víc na řemeslo (než třeba aktivismus). #in-yun #kviff57 (90%) ()

Jillian 

všechny recenze uživatele

Niekomu môže tento film pripadať jednoduchý a sentimentálny. A možno takým aj je. V prvom rade je však absolútne reálny, súčasný a výkony oboch hercov velmi prirodzené a uveriteľné, čo nepovažujem za bežný štandard. Ak sa toho počas filmu nedeje príliš veľa a postavy nereagujú prehnane a afektovane, zrazu máte možnosť všimnúť si každý detail, výraz tváre a v tom vidím niečo krásne. Ak viete oceniť "obyčajné" veci, tak ste vyhrali :) ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Oscary jsou poslední dekádu přehnaně zpolitizovaná fraška, která ovšem navzdory již oficiálně zavedeným nesmyslným diverzitním kvótám letos přinesla nečekaně docela silný ročník. Past Lives by byl můj tichý favorit, nebýt hlučného Oppenheimera. Skvěle napsané minimalistické korejsko-americké romantické drama bez amerického kýče, které ani na minutu nesklouzává k laciným žánrovým zvratům a naopak si udržuje lidský a realistický přístup od začátku do konce. 85%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Greta Lee povedala, že keď oznámila svojej rodine a priateľom, že berie svoju úlohu v tomto filme, zažila zábavný zážitok: mnohí z nich boli prekvapení a čudovali sa, či vôbec vie hovoriť po kórejsky. (Arsenal83)
  • Napriek tomu, že postava Hae Sunga hovorí len neohrabanou angličtinou, v skutočnosti Teo Yoo hovorí veľmi plynule anglicky a rovnako tak ďalšími troma jazykmi. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama