Reklama

Reklama

Daveova banka

Trailer

Podle skutečného příběhu Davea Fishwicka, muže z dělnické třídy, který se stal milionářem a bojoval za založení komunitní banky v Burnley. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal mezi dvěma a třemi kousky, a protože mám dnes vcelku dobrou náladu, rozhodl jsem se nakonec být trochu štědrý. Snímek se mi nezdál být ničím výjimečný, byl divácky poměrně nenáročný, a přestože chápu a plně podporuji argumenty, které tu zazněly proti bankovním korporacím, už se mi dost zajídá to všudypřítomné levičáctví. A to rozhodně nejsem žádný pracháč. Netuším, kde se v Británii přesně nachází město Burnley, ale svět jako takový o něm zjevně věděl a ví vzhledem ke skladbě místního obyvatelstva. Myslím, že bych si mnohem víc užil film, který by neobsahoval všechny ty naroubované větve a který by se raději věnoval skutečným událostem, protože mám pocit, že je David Fishwick dostatečně zajímavým člověkem i bez okolo bující romantiky a všech těch vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí. Britové tento typ snímků točí (pro mě) jaksi zvláštně. Přijdou se zajímavým příběhem, vtáhnou mě do děje, a pak mě otráví neustálým přísunem všemožných zbytečností. Třeba tady bylo na můj vkus přílišné množství karaoke a u křepčení a proslovu před Hluchým Leopardem jsem už cítil nefalšované znechucení. No, ale na jedno podívání to šlo, navíc jsem se seznámil se zajímavým člověkem. / Poučení: Pokud u tebe přenocuje právník, nenech ho ráno odejít dřív, než provedeš kompletní inventuru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O Burnley som vedel len to, že sa prezentuje hnusným futbalom a má tam nejaké tie priemyselné smogy, ale že typicky plešatý Anglosas sa dokáže z predavača dostať k miliónom a ešte to prezentovať, že charita, to je docela skvelý výkon. Zábava, ale len pokiaľ nezistíte, že to celé nie je až tak pravda. Tak ako so vsunutou agitkou o nafúkaných pravicových belochoch. ()

Reklama

Jemes 

všechny recenze uživatele

žádné extra herecké výkony, ale přeci jen u těchto filmů jde o nějaké to poselství, to bylo splněno a když vám k tomu ještě pouští často dobrou hudbu, tak si ten film užijete. ()

Zajímavosti (11)

  • Postava Hugha (Joel Fry) v skutočnosti neexistuje. Bol vytvorený na to, aby publikum spoznalo Davea (Rory Kinnear) a sledovalo jeho cestu z pohľadu outsidera. (Arsenal83)
  • Paní v baru „Duck and Drake“ (který se nachází v Leedsu, nikoli v Burnley) nalévá 2 pinty tak, že drží rukojeť pumpy, ale ve skutečnosti za ni netahá. (Johnny.ARN)
  • Darebný bankár Sir Charles (Hugh Bonneville) je len fiktívnou postavou. Je pravda, že Fishwick dostal od finančných expertov odmietnutie a bol varovaný, že môže skončiť vo väzení, ak sa bude označovať za banku, ale neexistoval žiadny prešibaný plán, ktorý by sabotoval jeho plány na spustenie Bank of Dave. (Arsenal83)

Reklama

Reklama