Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý a působivý film o nepochopeném géniovi s čistou duší, člověkem, který si váží života jako takového Film s dobře vystavěným scénářem a několika velmi povedenými scénami... Nejvíce mě zasáhla scéna se srnou, dotek smrti. Víc psát nebudu, doporučuji všem, kterým nevadí, že film hodně tlačí na emoce... (A úspěšně v mém případě.) A hudba? Jeden z poměrně neznámých klenotů Jerryho Goldsmithe. :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Victor Salva je zaujímavá postavička vo filmovom priemysle. K svojim filmom si píše aj scenáre, zaujímavosťou je, že ide vždy o filme určené pre určitú škálu diváckej spoločnosti. Buď sa venuje čisto horrorovým záležitostiam, jeho 'Jeepers Creepers' projekty sú pomerne známe, alebo odbočí do vedľajšej uličky, kde nachádza uplatnenie ako tvorca zaujímavých drám, ktoré spojí vždy s malou, neškodnou a potenciálnou nádielkou fantasy. Podstatné však je, že táto ulička nie je slepá a tieto filmy si našli ku mne a k mojej spokojnosti cestu. Námet filmu je jedinečný a univerzálny. Som rád, že Salva sa s ním držal pri zemi a ponúkol nám decentný príbeh, z ktorého sa však dalo vyťažiť zásadne viac. Herci hrajú pomerne slušne a z výkonu Seana Patricka Flaneryho som bol milo prekvapený. Zaujímavosť a atmosféru filmu, z ktorej som bol značne unesený, mi pripomenula film 'Phenomenon'. 75%. ()

Reklama

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že tento snímek natočil Victor Salva. Hodně mě překvapilo, že si sám napsal scénář a zajímalo by mě jak dlouho na něm pracoval. Pokud chcete film, kde je toho o kvantové fyzice hodně, tak je to pro vás ten pravý. Salva stvořil něco, co pro mě nemá do geniálního snímku daleko. Pochopil bych, že tento snímek není pro všechny, protože je celkově velice citlivý. Po tomto snímku si stále kladu otázku ... proč se dal Salva na horrory, když může natočit něco tak výborného jako je toto? Na to už mi ale asi nikdo neodpový. 85% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sean Patrick Flanery je tady k nepoznání vyhublej, holej a bledej a předvádí super výkon ještě podpořenej nesmírnou zajímavostí jeho postavy, ale celý to je tak trochu srážený tim, že Victor Salva se snaží pořád rozehrávat nový situace, nový zápletky, pořád něco a to, co už se ve filmu událo hodí za hlavu a už se tomu nevěnuje, takže film působí trošku přeplácaně, nesourodě a nedodělaně a z postavy Flanneryho se určitě nevyždímalo tolik, kolik se dalo ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další doklad toho, jak se člověk v průběhu let mění... "Běláska" jsem viděla poprvé někdy před 13 lety v době dospívání, byla jsem z něj nadšená, okouzlil mě, byla jsem dojatá a fascinovaná příběhem odlišného chlapce. Když jsem si film pouštěla včera, samozřejmě jsem tušila, že pro tu sarkastickou, životem otřískanou bytost, v jakou jsem dospěla, už nebude dojem z "Běláska" stejný. Nemýlila jsem se, bohužel. Příběh podivného outsidera na okraji společnosti mi přišel (navzdory zvláštním schopnostem hrdiny) poněkud otřepaný, scénář přespříliš sentimentální, některé okamžiky nesnesitelně kýčovité. Sean Patrick Flannery sice nebyl k poznání a odvedl solidní výkon, ale zároveň jsem pod bělostným makeupem vnímala každičkou jeho vrásku a přemýšlela, jestli skutečně nemohli do hlavní role najít věkem lépe odpovídajícího herce. V případě českého dabingu nevhodný hlas akorát podtrhoval skutečnost, jak je Flannery pro roli starý. Za zmínku jistě stojí účast charismatických sympaťáků Lance "Bishopa" Henriksena jako šerifa a Jeffa "Mouchy" Goldbluma jako učitele fyziky, ovšem jejich přeslazené úsměvy a jásání v závěru mě div nepřinutily vyhodit večeři (pochopitelně už snědenou;-)). Sečteno a podtrženo: na první podívání 95%, na druhé 60%, dohromady tedy kompromisní 4*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)
  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)

Reklama

Reklama