Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

rawen 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem to kdysi viděl v televizi a docela mě to dostalo - teď jsem si to cíleně sehnal a poznal, že jsem si to neměl dělat... Tento film bohužel moc často zachází za hranici přijatelné sladkosti, jakkoliv může jeho vizuální i narativní kýčovitost zprvu vypadat vhodně - konec působí jako sladkobolný přeromantizovaný cumshot. A je to škoda... 6/10 PS: a to je zhruba ve 3/4 filmu těžké nemít knedlík v krku... ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

S poměrně těžkou látkou se filmaři tohoto díla poprali velice slušně a docela hezky si to i vymalovali. Určitě také stojí za vidění zajímavá vize pekla a kvalitní výkon Robina Williamse. K několika drobnostem bych sice měl výhrady, ale celkově mě tento mysteriózní snímek s notnou dávkou romantiky nezklamal. Taky chápu, že takový typ filmu zbudí rozporuplné emoce a různé hodnocení. Někomu sedne a někomu zase ne. Já byl vcelku spokojen a nakonec s toho vyšly slabší 4* - 75% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prúd niekedy nádherných a inokedy gýčových obrazov, rozumej tých najprvoplánovejších v tom smere, ako si ľudstvo predstavuje nebo a peklo. Niekedy je ale tá gýčovitosť zmotivovaná, ako napríklad krajina v štýle manželkiných impresionistických obrazov, inokedy je otravná, ako trebárs rýchly prechod do "reálneho neba". Scenár sa snaží vybudovať zaujímavú mytológiu a osvetľovať nám pravidlá nového sveta, ale robí to dosť zmätočne a je to veľká škoda, mohlo ísť totiž o mindfuck fantasy, ku ktorému by ste sa radi pravidelne vracali. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce patří rozhodně What Dreams May Come k tomu nejlepšímu co existuje a ani po dějové stránce to není o moc horší. Příjemný film, který si tak trochu hraje s myšlenkou, jak správně žít svůj život, aby jste si na konci vašich dnů mohli říct, že to všechno co jste v životě prožili, mělo tak býti. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce ten pátos a preromantizovaná vizuálna stránka je už na hranici s over the top, nemožno filmu uprieť tak po obsahovej ako aj formálnej stránke originalitu na hranici s dokonalosťou. Navyše umiernený Robin Williams podáva jeden z najlepších výkonov kariéry. Ideálny trip pre všetkých bolestínov a melancholikov. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Původní originál filmu, který byl uložen ve video trezoru v zákulisí Universal Studios Hollywood, byl ztracen při požáru zákulisí 1. června 2008. (sator)
  • Ve filmu měla zaznít i (v tu dobu) nevydaná píseň Guns N 'Roses „This I Love“, ale z nějakého důvodu režisér píseň nepoužil. (ČSFD)

Reklama

Reklama