Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem prý krtečka milovala. Alespoň rodiče mi to říkají. Bylo to naštěstí v době, ze které si pamatuji opravdu hodně málo věcí. Můj vztah ke Krtečkovi je momentálně dost jinačí, protože sice chápu že je to Česká klasika, a samozřejmě též musím uznat že děti (I dospělí) ho už po generacích milují. Ale ptám se, taky vás na něm něco obtěžuje? Není ta jeho roztomilost někdy snad až příliš? ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší část je kolem 4:47, kdy "vyhání" brouky ze lnu. :-)) Trochu mi vadí občasná krtkova bezohledost. Vyplaší včelu z květiny, budí ježka... Jako by se měl kvůli jeho kalhotkám celý les zbláznit. Aspoň mu to trochu vrátil komár svým kousnutím. A nějaký výchovný přínos je kvůli mnohým biologickým nepřesnostem diskutabilní... ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco jedinci, co nemají to štěstí jako já a svým výzorem i intelektem připomínají hlavonožce, zde prudí, pohazují větami ,,jak si krtek sešil tangáče, jak krt stříkal rakem gaťky, hmyzožer end tesilky, kterak má dáma uschovat krkta pod lacláče poté, co pomočí len" a podobně, já k instruktážnímu videu o dělbě práce v socialistické společnosti doplním jen jediné. Nemám toho zjeba rád. Již jako jiskru jasnou mi jeho zjevné zaostávání v rozumovém vývoji lezlo na nervy a věkem se to nikterak nelepší. V reálu s idioimbecily vcelku soucítím, málokdy jde o jejich volbu, pominu-li zasloužilé čichače toulenu, ovšem tato unylá zvěřena, která se navíc stala nevoleným symbolem Zemanovo-čínského přátelství, je vskutku otravnost sama. Dvě za to, že dílo je vcelku krátké. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Všechno ti rákosníčku povím. Na louce vyrostl len, s žábou jsme jej namočili, na sluníčku vysušili, čáp jej lámal, ježek pročesával, pavoučkové usoukali, borůvky mu barvu daly, mravenečci tkali a rak nastříhal. A tobě, rákosníčku, za ušití dík. Jediný díl, kde krtek mluví a proto nemám chuť ho za ty zvuky zašlapat zpátky do země, odkud vylezl. ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, na které vyrostly snad všechny děti, narozené v Česku a Slovensku od roku 1950. A další miliony po celém světě. S nejmladším členem rodiny na to koukáme znovu a znovu, protože tenhle krtek je sice průkopník, ale ze všech nejlepší. Další seriály o krtkovi vznikly až po "kalhotkách" a rozrostly se v dětskou klasiku, která provází caparty dodnes. A přiznejme si to, kdo z dospělých se na některý díl nepodívá s potomky i dnes? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o prvního a zároveň jediného dabovaného Krtečka. O jeho hlas se postaral tehdy pětiletý Jiří Prager. (Roman.Ticka)
  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama