Reklama

Reklama

Pohlreichův souboj restaurací

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2023, 50 min

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich (moderátor), Martin Molnár

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci! V prvním dílu ho diváci svým doporučením poslali za tradiční českou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe strakonická restaurace U Jiskrů, nebo kutnohorská Na Pašince? V druhém dílu ho diváci svým doporučením poslali za italskou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražská restaurace Dejvická34 nebo hornojirčanská Di Nuovo? Ve třetím dílu ho diváci svým doporučením poslali za moderní českou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe strakonická restaurace Sůl a Řepa nebo olomoucká Long Story Short? Ve čtvrtém dílu ho diváci svým doporučením poslali za americkou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražská restaurace Dock House nebo poděbradská Obora? V pátém dílu ho diváci svým doporučením poslali za asijskou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražský Dům u Dvou cibulí nebo Dian? V šestém dílu ho diváci svým doporučením poslali za zážitkovou kuchyní. Projde Zdeňkovým zátěžovým testem lépe pražská restaurace Salabka nebo táborský Mace? Kdo si vybojuje postup do dalšího kola? ... Ze základních kol postoupilo šest restaurací, jenže v napínavém semifinále se mohou utkat pouze čtyři. Které z nich se tedy nakonec postaví čelem náročnému semifinálovému úkolu – postavit během 24 hodin v prázdném prostoru restauraci, uvést ji do provozu a naservírovat večeři hostům? ... Do finále se probojovaly přes náročné zkoušky dvě restaurace. Utkají se v napínavém souboji přímo v jámě lvové – v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Kdo uvaří lepší finálové menu a v souboji restaurací zvítězí? (TV Nova)

(více)

Recenze (56)

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani po třetí epizodě stále pořádně nevím o co přesně v tomhle pořadu jde. Pravidla nejsou v celém pořadu stále nikde přesně vysvětlena a ano, ikdyž se je člověk nějakým způsobem asi dovtípí, opravdu to nepřidává člověku nic na tom, aby tuto věc chtěl sledovat nebo vůbec nedej bože dokoukat. Nevěřim, že existuje byť jenom jeden jedinej člověk, kterýho špatně zmapovaný osudy a příběhy danejch postav a podniků vůbec zajímají. Ano, rozumím tomu, že dělat pořad v prostředí, kde celá potenciální cílovka chce jen bizár a ničim jinym ji moc uspokojit nelze, je se snahou o trochu serioznější pořad poměrně těžký. To že týhle cílovce nandáte jakejsi nepřehlednej, nezajímavej a nudnej souboj restaurací (který by měli bejt jakože ty "nejlepší", ale člověk nemusí bejt uplně hloupej, aby si celou dobu uvědomoval, že ty opravdu "nejlepší" tohle fakt nemají zapotřebí), ty lidi úplně nepřesvědčíte. Tohle na mě bohužel z kontextu doby a okolností působí jako definitivní hřebíček do rakve Pohlreichova televizního působení a po už tolika kritizovanejch a divácky neúspěšnejch pořadech, tu je konečně jeden kterej je všechny zavře, stejně tak jako zájem televizních stanic o Pohlreicha, kterej sám při nejlepšim bude ještě pár let těžit slávu a popularitu z ustřížků bizardních situací z Ano, šéfe na Tiktoku, v horšim případě (pro něho, ne pro diváky) se po kompletním odvysílání tohohle pořadu po něm slehne zem. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

"Jedeme, guys! Chop chop!" Kdyz jsem toho uchyla slysel poprvy, nekdy tusim v 6. dile, bylo mi jasny, ze o vitezi teto podivnosti je rozhodnuto. A pochopitelne jsem se nespletl. To jsou ti moderni progresivni kuchtici ze zkusenostmi ze zahranici, ty ma Zdenek rad. Zdendu strasne rad posloucham v podcastech, protoze mi kolikrat mluvi z duse. Ale tohle byl jasnej kalkul. Cilovka? Burani z malomest, kteri se nechteji smirit se svym spolecenskym statusem, a tak si jednou za rok zajedou na ten fine dining, protoze to se prece musi. Svuj oblibeny smazak si daji zase za tyden, ale Instagram si zada svy! ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Tenhle formát už jsem viděl nedávno někde zřejmě s Gordonem Ramsay, aspoň doufám, že to bylo s ním. 1. díl: Tradicní česká kuchyně, fandil jsem Jiskrům ze Strakonic, starej Jiskra je pan kuchař, jenže ve vzájemném souboji byli prostě kutnohoráci Na Pašince lepší a rychlejší. 2. díl. Italská kuchyně, souboj pražské Dejvická34 vs Di Nuovo Horní Jirčany u Prahy. A Pražácíí o chlup, prostě mentor přímo z Itálie je znát. A pak 3. moderní česká kuchyně a 4. díl americká kuchyně byly docela nuda. Díl 5. asijská nebo spíš vietnamská kuchyně mě opět překvapil. A je prostě znát, když si s tím hraje přímo vietnamský kuchař. Díl 6. zážitkové rádoby luxusní restaurace, kde nafrněný xichty z pražské Salabky rozbili takový trochu joudy z hotelu Palcát v Táboře. Tak pojď do finále. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o opačný pohled než světová válka proti blafům, kde se Zdeněk Pohlreich snažil vysvětlit restauratérům, že nejde o vaření na úrovni. Je dobre ze se Zdenek  pustil do dalsiho projektu. Shledl jsem dostupne 1. a 7.dil. Informacne je to opet bohate, jak ma fungovat prvoligova restaurace. Neni zde tedy tolik hlasek Zdenka jako obvykle. Spolehat na stesti v loterii je opravdu vlastnost looseru. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi design finální epizody, oproti standardizovaným (koncept show vypadal takto: 1) vaření ve vlastní zaplněné restauraci, 2) skrytá návštěva, 3) vaření v Pohlreichově restauraci pro gastronomické VIPky) základním kolům (celkem šest: tradiční česká kuchyně, italská kuchyně, moderní česká kuchyně, americká kuchyně, asijská kuchyně, zážitková kuchyně) a semifinále (obohacujícím show o prvek simulace založení nové restaurace) produkce konečně věnovala dostatek prostoru servírovanému menu a jeho promyšlení, díky čemuž se nakonec přeci jen vyjevil obrovitánský kulinářský talent soutěžní dvojice šéfkuchařů, Petra Kunce (Salabka) a Petra Heneše (Long Story Short). Proto taky tyhle show vznikají, no ne? Abychom mohli obdivovat vysokou gastronomii! Nepochybuji, že talentem a umem oplývali i kuchaři, kteří se do finále neprobojovali, jen to v překotném dění předešlých epizod nešlo rozpoznat, záběr show byl v začátku nastaven možná až příliš technicistně (kupř. jak rychlý je servis, jak si časově zorganizovat přípravu jídel apod.) na úkor zprostředkovaní chutí dané restaurace. I tak ale inspiraci nalézám (a hlavně za to ta třetí hvězdička + že jsem s touhle reality reality show pravidelně trávil středeční večery), Olomouc (Long Story Short) nemám tak daleko, inu, kdoví, kam mě můj mlsný jazýček zavede (a co mi má věčně prázdná peněženka povolí)... 55 % ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama