Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Myslivci z Přibáně zjistí, že místní podnikatel Král začíná oplocovat jejich rybník jako součást podivné přírodní rezervace. Názor na jeho plány projeví členové spolku dost jasně na schůzi, kde Králova prezentace projektu skončí hromadnou rvačkou. (Televize Seznam)

Recenze (25)

Miyamoto odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší úvodní znělka vůbec? Máme! Spousta obskurních scének, které téměř nedrží pohromadě a scénář se někam vytratil? Máme! Stupidní zápletka, která vlastně ani nemá jak nastat? Bez obav, máme... Seriál z venkovského prostředí, kdy se hlavní dějová linka soustředí na spor místního mysliveckého sdružení zastupovaného ředitelem základní školy a univerzitním profesorem (Taclík a Dulava) s podnikatelem žijícím na místním zámku (Matásek). Ten se rozhodne budovat výdělečnou rezervaci (???) na pozemcích, které patří onomu sdružení - ale jak uslyšíme, na smlouvy o vlastnictví se ani nedíval. No, vlastně ani žádné neexistují, katastr se tady asi nevede a jediná věc o které se mluví je jakýsi dekret z Rakousko-Uherska, - kdy se ale vlastnictví oficiálně nikde nepřepsalo, takže mimo této bezmála legendární listiny nemá v ruce nikdo nic... Proč se pozemky mezinárodní skupina investorů nepokusí koupit? Těžko říct - ideální je prostě rozhodit cedule a stavět plot kolem lesa, rybníku a polí (!!!), které místní využívají. A jak z  toho ven? Nevíme, ale hospodská rvačka zakončená troubením na jelení vábničku to už moc nezkazí... Uniká mi motivace, s jakou byl seriál natočen - máme hezké prostředí, vcelku atraktivní, neokoukané zasazení mezi myslivce a plejádu zvučných jmen v čele s Prachařem, Dulavou a Rybovou. Bez nadsázky všechny scény pak ale vypadají, jakoby měl režisér hrubou představu a realizoval ji pomocí pokynů "tam", "sem" a "něco říkej 15 sekund". Dialogy jsou nejen vyřvávané, ale zároveň se dá těžko věřit, že tohle někdo napsal do scénáře a že to po něm někdo přečetl a schválil. Jedinou scénou "s nápadem" a snahou o jakési herectví je erotika mezi Prachařem a Rybovou, ovšem to na 45 minut opravdu nestačí. Vyzdvihnout se dá taky Mašek, který se snaží o vcelku civilní projev a kterého mi je v tomto díle spíše líto, že se tomu upsal. Pomyslným posledním hřebíkem do rakve je pak už jen Pavelkův vyprávěcí komentář, který je neuvěřitelně hloupý, nevtipný a doslova od prvních vět vám bude lézt na nervy. A aby vám to nebylo líto, nezbavíte se ho ani v průběhu dílu, ani v těch dalších. Takže proč koukat? No, a) netuším, jak nabudit Lindu Rybovou, kdybych ji náhodou potkal a věřila mi, že jsem válečný veterán, b) chci pochytit pár fíglů k vesnickému hip-hopu nebo c) mám rád bizár a následné hodnocení na ČSFD. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodní projev o borůvkách, vraním oku a vládnoucích myslivcích je totálně napřesdržku. Když se pak pokračuje třeskutě "lidovým", nesnesitelně uřvaným a neomylně trapným humorem, je během chvíle jasné, že tenhle revír někdo vystřílel už před příchodem diváka. ()

Reklama

DanVavra 

všechny recenze uživatele

Chorá vize toho, jak si pražští hipstři představují život na vesnici. Má to hezkou kameru, dobrý herce, ti herci skutečně hrají, je vidět, že to něco stálo, prostředí a některé nápady a detaily jsou vlastně docela cool (vytuněná pickup škůdka), ale jako celek je to naprosto katastrofální cringe. Ono totiž když píšete seriál o myslivcích, je dobré si do nich neprojektovat svý kámoše z reklamky v Holešovicích. Tak kupříkladu pravděpodobnost, že vylízana manželka myslivce z Prdelovic bude nosit tričko Ramones se blíží nule. Pravděpodobnost, že na vesnici budou mít chlapci hip hopovou experimentální kapelu, ve zkušebně po zdech rozvěšený kytary a budou to sdílet na youtubu, je nula. Na vesnici se stále stále jede především Ortel, Argema, Kabáti, eventuelně poslední disko hity. I když děláte komedii, je poměrně zásadní udržovat alespoň iluzi základní logiky a uvěřitelnosti postav. Kupříkladu když je sál narvaný nasranými myslivci a proti nim stojí asi 5 bodyguardů, nedává příliš smysl, když začne bitka myslivců s bodyguardy, aby se myslivci začali místo mlácení bodyguardů rvát mezi sebou. Sluchátka při střelbě z brokárny se používají k ochraně sluchu. Zvuk výstřelu je slyšet na větší vzdálenost než jeden metr a tak nedává příliš smysl, když střelec sluchátka má, vedle něj stojící Prachař je nemá na uších a o 5m vedle stojící je nemají vůbec. Seriál je naprosto zmatený chaos, který si na jednu stranu dělá z vesničanů prdel, jako z naprostých idiotů, na druhou stranu mezi ně roubuje zcela nepřirozenou městskou kulturu, vtipy jak z Kaměňáku a absolutně nezáleží na jakékoliv logice. Kouzlo Mostu, Okresního přeboru, nebo Chalupářů je v tom, že se v tom lidé poznávají, protože je to o nich. Tohle žádné kouzlo nemá, protože lidé jako v tom seriálu neexistují a skutečné myslivce to tím pádem může jen a pouze nasrat. Prostě a jednoduše, celé to působí jako když někdo, kdo neumí psát, ale točí dobré reklamy na jogurty, dostal nápad a měl pocit, že stvoří nový Most, nebo Okrasní přebor, což se skutečně nestalo. A je to docela škoda, protože potenciál by tam byl. ()

fabecc1222 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to je, proboha? Proč tady všichni tak řvou, že člověk musí dávat zvuk skoro na nulu, aby mu nepraskli bubínky. Taclík zas klasicky hraje nesnesitelný hovado, skoro jako vždy posledních tak dvacet let. Jestli je tohle znázornění mysliveckého způsobu života, tak to je mi myslivců opravdu líto, že musí vést takovéto životy. Humor z ranku nejprvoplánovějších frků v podobě narážek na všechno možné. Druhej díl dál jen z toho důvodu, že ho dávaj hned po prvním... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy se prostě chcete přesvědčit sami. Tolik skvělých herců a toliko odpadů? Komunální satira nabízí mnoho témat k zábavě. Jsou to hlavně všelijaká společenství, kde to někdy funguje svérázným způsobem. Na venkově je to ve všem vždycky jinak. Lidé se tam znají, koukají si do talířů, jsou mnohem blíže k sobě a mnohdy spolu buď přímo pracují, nebo spolu čas tráví po práci. Zemědělci, místní spolky SDH, nebo myslivci. Ti všichni jsou vděčným tématem k natáčení komedií. Přičemž myslivcům to i snad přeju, protože řada z nich je opravdu nebezpečná ostatním a dokonce nejen zvěři v lese! Tohle bylo velmi, velmi slabé, ale odjišťování podprsenky Rybové se mi taky líbilo :-). Taky bych stříhnul ten červenej drát... :-). Dávám tedy za dva jezevce a nevím zda tomu dám ještě šanci. * * ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama