Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V den své plánované popravy se odsouzený sériový vrah setkává se svým psychiatrem. Během sezení vězeň prohlásí, že je démon a uvádí, že než jejich čas skončí, psychiatr sám spáchá tři vraždy. (geofre)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oční bulva vařená, mozek už se škvaří! Mysl peklu zavřená, ďáblův úklad zmaří?“ Ha! Peklo zamrzlo! Jedině to by vysvětlovalo, proč démon Nefarious, s ďábelským tikem v oku a s grimasami, že by i Eli Wallach coby Tuco záviděl, při své teologické disputaci klouzal (!) jen po povrchu, místo aby šel víc do hloubky a otevřel PEKELNÉ OKÉNKO: [][] Co ani náš farář neví: 1) Co bylo dřív? Božská slepice nebo vesmírné vejce? 2) Má Bůh svobodnou vůli? Nebo prostě MUSÍ být imrvére hodný a nemohl by nikdy ani ukrást čokoládu v sámošce, natož zprznit jeptišku, i kdyby stokrát chtěl? 3) Dtto ďábel. Má svobodnou vůli? MOHL by se např. nechat pokřtít? A MOHL by tu nebohou jeptišku před chlípným vousáčem bránit? 4) Nebo oba, ten na obláčku i rohatej, se MUSÍ chovat jedině tak, jak jim diktuje Vatikán? [][] Tu 1) už vím. Kolega Nefarious mi u piva prozradil, že Bůh a Satan spolu pekli už dávno před Velkým třeskem. Hegelovská dialektika a nudné šermování ocasy, pekelným a ateistickým. V závěru grilování spravedlnosti, pečeným masem vonící. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to teologicka, filosoficka a metafyzicka diskuse vlozena do zanru psychologicky thriller, psychologicke drama. Pritom je inzerovan horror, ale neobsahuje zadne desive okamziky. Pro nekoho muze jit o propagaci pravicove viry, pro jine konzervativni propaganda s tematy potraty, euthanasia a trest smrti. Svet debatu ateismus versus moralka potrebuje. Ale film brzo upadne do opakovaciho rytmu, ktery je unavny. A zaver nema moc velkou pointu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Démonická konverzačka, v ktorej odznie veľa pravdy. Kto čaká horor, bude absolútne sklamaný, do tohto žánru film nezapadá, aj keď tie dialógy sú také hororové. Film je rozporuplný a preto je tu určité publikum, ktoré osloví, iní to hodia do koša, pretože napríklad scéna, v ktorej démon presne zosumarizuje vraždenie detí v útrobách „matiek“ a iné liberálne kultúrne "výdobytky", to musí neomarxistickému degenerátovi vyvolať takú penu v ústach, že by z nej mohli naplniť hasiaci prístroj. Škoda len, že film nebol ešte údernejší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sean Patrick Flanery si ukradol celý film pre seba, o tom nemôže byť žiadna debata. Jeho démonický sériový vrah sa mi dostal pod kožu rovnako ako psychiatrovi, ktorý mu mal určiť diagnózu. Dialógy medzi doktorom a vrahom sú veľmi pútavé, a to viac ma štve, že filmári atmosféru z prvých dvoch tretín nevedeli udržať až do záveru. Finále vo väznici ma neohúrilo a rozhovor s moderátorom na mňa pôsobil skôr ako potitulkový epilóg. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

KOnverzačka, ve které se odsouzenec na smrt snaží přesvědčit psychiatra, že je posedlý démonem. Ten odsouzenec. Ne psychiatr. Většina filmu je vlastně dialogem obou hlavních aktérů,, přičemž prakticky od začátku dominuje Sean Patrick Flanery fantasticky střídfající dvě polohy. Navíc to, co údajný démon vypouští z pusy, má hlavu a patu a je to dostatečně zábavné. Částečně se i daří držet diváka v nejistotě, jestli se jedná o opravdové posednutí, nebo jen o duševní nemoc či snahu zachránit si život. Nicméně na tom by se dalo ještě zapracovat. Poslední cca třetina trrošku ztratila na zajímavosti a konec se úplně nepovedl, ale i tak se jedná o zajímavý kousek, na který se vyplatí kouknout už jen kvvůli Flanerymu. 70% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v Oklahoma City koncom roka 2021. (Arsenal83)
  • Sean Patrick Flanery v rozhovore vysvetlil, že scenár bol tak dobre napísaný, že z jeho strany nebola potrebná žiadna improvizácia, okrem „možno dvoch slabík“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama