Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vládce temnot zůstal trochu přehlédnut v repertoáru Johna Carpentera, což je velká škoda. Je na něm krásně vidět pozvolný evoluční vývoj tohoto tvůrce, kdy se známá dějová linka z Věci (skupina lidí někde něco zkoumá, načež se situace začne pro ně vyvíjet nedobře) kloubí s jakýmsi duchovnem, čímž zápletka dostává hlubší rozměr, který potom Carpenter plně napálil ve Spárech šílenství. Celkově se Vládce temnot rodí velmi pomalu, ale o to víc působivě a nečitelně, takže v závěru je gradace doslova napumpovaná napětím (víceméně z neznámého). Celá stopáž snímku je podložená oldschoolovou hororovou hudbou, které je na můj vkus, hlavně ze začátku, až příliš, což mi i místy vadilo, ale k vypjatým scénám padne jako ulitá. Tohle je určitě pro horor fans povinnost. 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teoretická fyzika a katolická církev ve společném boji proti vstupu Ďábla Otce do našeho světa. A můj rozpačitý dojem - na jedné straně hutná tíživá atmosféra, zlověstná zneklidňující monotónní hudba (vlastně jen pár tónů) a spousta ve své době snad děsivě působících scén, na straně druhé ale toto vše slepeno dohromady působí jaksi nejednotně, roztříštěně. Zkrátka některé jednotlivé obrazy a výjevy jsou v rámci žánru výborné, ale celek (příběh) mě příliš nepřesvědčil. A nepřesvědčiví jsou i skoro všichni herci, z nichž nejtragičtější je určitě oknírovaný blondýn s patkou, který by se spíš hodil do porna než do horroru. Pleasence je stejně směšný jako v Halloweenské sérii a mihnuvší se Alice Cooper příliš prostoru nedostal. Film ale možná nadchne leckteré osmdesátkové fajnšmekry a milce všelijakých svérázností. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen bych napsal to, co honajz2, tedy syn. Vlastně nakonec ani nedojde k nějaké pořádné akci, jak slibuje atmosféra, že se k něčemu schyluje, navíc jsem nějak nepobral ty plky o tom, že církev celou dobu tajila, že zlo skutečně existuje. To Carpenter v životě neslyšel nic o exorcistech, myslím těch skutečných, kteří mají dost zkušeností, že reálné zlo existuje? A když už zabředne do jin a jang všech částeček světa, tak proč dělá z Ježíše mimozemšťana? Co nebo kdo je teda potom podle něho protikladem? A proč z toho má tedy kněz trauma? Prostě to jde proti sobě ta tvrzení. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některej Carpenter mě holt nevtáhne, a tohle je příklad stejně jako u Halloweenu 1. Než se něco dělo přišlo mi to strašně zdlouhavý a ukecaný, hudba byla sice parádní jako vždy ale příběh a postavy mě moc nebavily. Poslední půl hodina byla sice už trošku zajímavější a krvavější, ale beztak to prostě nebylo něco co by mě dostalo. Hudba a masky byly na filmu nejlepší. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Spojenie najnovšej vedy a okultizmu pôsobí sviežo a nevyvoláva (v rámci zábavného žánru) úsmev ani dnes. Problémom je posledná tretina snímku, v ktorej sa všetko napätie a očakávania vytratia v nenápaditej sérii súbojov "nakazených" s tými ešte "nenakazenými" a namiesto narastajúcej nervozity sa dostavuje skoro až nuda. Záver síce celkový dojem z veľkej časti napraví, ale už to žiaľ nie je úplne ono. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)

Reklama

Reklama