Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sci-fi béčko nabitý docela i hereckou elitou, ale to nic nezměnilo na tom, že se stále jedná jen o průměrný béčko s nějakou tou živější akcí a s ne moc přitažlivým dějem, kterej si tak nějak nedokáže moc získat pozornost. Jinak za zmínku určitě stojí v roli záporáka Mick Jagger, bohužel ho v dabingu namlouvalo nějaký hovado a tak jeho postava nepůsobí tak vostře jako asi v originále, ale i tak se celkem vytáh. Jediný co nechápu je, co tam dělá Anthony Hopkins. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle akční sci-fi jsem viděla v patnácti letech; nebyla jsem uchvácená, ale docela jsem se bavila a moc se mi líbil Mick Jagger. Když jsem kousek zahlédla po letech, béčkovost a amatérství z filmu doslova teklo proudem - od chabého scénáře, přes levné kulisy a efekty, až po ploché, případně křečovité výkony herců. Rozhodně to však není nekoukatelně blbý film, zkrátka jen slabší průměr. 45% ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Rok 2009? Hmm... Vážně? Budu-li to brát jako vtip, pak ano. Navíc, kde jinde uvidím pospolu Anthonyho Hopkinse, Micka Jaggera a Davida Johansena z New York Dolls? Jako teenagerovi se mi to líbilo. Tudíž zcela subjektivních, sentimentálních a "přestřelených" 2,5*. Jak jsem řekla jinde & jindy: Některé filmy vám přirostou k srdci. Takže další guilty pleasure na seznamu... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bohatí lidé mají vždycky nějaké výhody. Takový pan McCandless není spokojen se svým zchátralým tělem a proto si objedná nové, do kterého zbývá nainstalovat pouze jeho vědomí. Na objednávku je tedy těsně před rozmáznutím o zeď z minulosti přeneseno vyhovující vysportované tělo závodníka Alexe Furlonga. Alex se však probere ještě před výměnou vědomí a nespokojen se svým osudem začíná prchat neznámým prostředím s charismaticky hláškujícím lovcem Vacendakem v zádech. Snímek mezi ostatními béčky počátku devadesátých let působil poměrně svěžím dojmem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate podobný prípad, ako Johnny Mnemonic. Dnešnému divákovi film už nemá vôbec čo ponúknuť a jeho kŕčovitá snaha o predpovedať budúcnosť roku 2009 je vzhľadom na absenciu humoru už len smiešna. Vizuál nie je tak prepracovaný ako v Blade Runner, takže nemôžme hovoriť ani o autorskom počine a uveriteľnej paralelnej verzii budúcnosti. Príbeh mi príliš zmyslu nedával, chvíľami bol zjednodušovaný, finále zase prekombinované. Dizajn áut je obrovské wtf a vlastne je tým jediným, čo nám našepkáva, že sa ocitáme v budúcnosti, pretože tu pribudol len jeden síce extrémne vysoký, ale maximálne nevkusný mrakodrap. Film vás musí v prvom rade presvedčiť o uveriteľnosti fikčného sveta a v tom urobili tvorcovia základnú chybu. Stále ale celkom pozerateľné. 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Volná adaptace sci-fi románu Roberta Sheckleyho Nesmrtelnost, s.r.o., vydaného v roce 1958. (Fingon)
  • Keď Alex (Emilio Estevez) uteká po návšteve starého bytu Julie (Rene Russo), digitálny bilboard "Welcome to New York" ukazuje, že je štvrtok 23.11.2009. Tento deň však vyšiel na pondelok. (beso74)
  • Zábery z automobilových pretekov boli natáčané na Road Atlanta za použitia vozidiel typu Formula Atlantic. (beso74)

Reklama

Reklama