Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Velice krásný film, tohle "Miluj mě, prosím". Ze začátku nepříliš výřečná romance, kde se moc nemluví a vše je vyjádřeno obrazem s překrásně zasněnými a poetickými flashbacky. Asi v půlce se však filmové vyprávění radikálně promění a my začínáme sledovat dokonale do sebe zapadající puzzle, o jehož konci všichni víme, jak dopadne. Přesto mne snímek nezačal nudit, ale vychutnala jsem si ho až do konce. Rovněž překvapivě dobří jsou i všichni mladí herci, hlavně Rose Byrne a Josh Hartnett (jediný, kdo možná příliš přehrává je Matthew Lillard). S potěšením dávám 4*. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nedopadl jako ostatní uživatelé, kteří po konci filmu zalezli do skříně a s vráskama na čele přemýšleli a přemýšleli dokud je nenapadlo, že kouzlo tohoto filmu tkví v závěru. Ano => Scientist od Coldplay zapříčinili nejlepší konec v dějinách romantických filmů a pokud by se celý film vezl na TÉ finální vlně byl bych naprosto v eufórickém stavu a spokojený. Pokud bych měl někoho vyhodit na pomyslný stupeň vítězství, byla by to rozhodně Rose Byrne, která byla chvílema tak šílená, že jsem se začal bát jakéhokoli vztahu s dívkou krajně podezřelou z žárlení. Byla skvostná a byť Hartnett hraje lépe než kdykoliv předtím, ona bude tou osobou, kterou si budu hodně dlouho pamatovat a zároveň bát. A Paul McGuigan? Tak ten je u mě momentálně Top režisérem v kategorii Nejlepší vizuální režisér s citem pro módu, hudbu a interiérového cítění. Spokojen, znaven a hlavně překvapen herečkou jménem Rose Byrne! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Čím víc lásce věříme, tím víc nás ničí. Ale někdy za to pak ty šťastné chvíle stojí a my jsme ochotní trpět a nebo dokonce i podrazit někoho blízkého nebo mu dokonce i zničit život. A právě proto, že by toho byla schopna většina těch, kteří umí milovat, mi Alex nepřipadala jako záporná postava, ale jen jako někdo, kdo se neumí vyznat v tom, co je správné či ne a jen prostě poslouchá srdce. Ve filmu samotném je chvílemi trochu obtížné se vyznat v tom, co je přítomnost, co minulost, co pozdější minulost, ale jakmile jsem pochopil, jak to všechno je, tak jsem jen čekal, ať to proboha dopadne dobře a finální scéna na letišti na pozadí songu Scientist od Coldplay je jeden z nejsilnějších romantických finišů, co jsem kdy viděl. Když připočtu výtečné výkony ústřední čtveřice (počítám i mírně odlehčenou postavu kamaráda), vychází mi výborný a nezapomenutelný film. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Romantika vyprávěná tak trochu na přeskáčku jako Pulp Fiction? Proč ne... Jednoduchý a naprosto běžný hollywoodský příběh je tím více než dost ozvláštněný a díky zručné režii ohromně silný. V na první pohled komplikované story se ukrývá spousta lásky a jiných trápení, které vás nenechají na pochybách, že Josh a Diane prostě MUSÍ skončit spolu a budete jim držet palce od začátku do konce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou zasedl s McGuiganem ke karetnímu stolku, spolu s námi tklivý soucit vzbuzující Rose Byrne i její herecký rub mince Hartnett, který evidentně několik let studoval na slovutné akademii Richarda Gerea jeho grimasu přivřených očiček. Chvílemi se snažil pan režisér hrát čistě, jindy zase šeredně blafoval a karty mu šly takovým způsobem, že by se i paní Náhoda nestačila divit. A na konci, kdy jsem si byl takřka jist svým vítězstvím a chtěl vyložit karty na stůl, vytáhl trumfové eso z rukávu v podobě 'The Scientist', všechny Clocks světa se zastavily a on bral vše. A pak God Put A Smile Upon My Face.. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Film se původně měl jmenovat „The Apartment“, ale po nějaký čas se producenti oháněli i názvem „Obsessed“. Představitel jedné z hlavních rolí Josh Hartnett ale jeden z názvů označil jako vhodný pro televizní film týdně, po čemž studio MGM zvolilo raději další ze zvažovaných, „Wicker Park“. (imro)
  • Ačkoli se film v originále jmenuje Wicker Park, scény v parku se netočily ve Wicker Park v Chicagu. Tyto scény se natáčely v Quebecu. (Karlos80)
  • 30-milionový remake vzbudil během premiérového víkendu (3. -5. 9. 2004) v Severní Americe vlažný zájem a diváci v kinech zanechali jen 6,8 mil. dolarů ve více než 2 500 kinech. Celkově si film odnesl jen slabých 12,8 milionu. (imro)

Reklama

Reklama