Reklama

Reklama

AKA

  • Francie AKA
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostřílený agent pronikne do zločineckého podsvětí, kde se nečekaně spřátelí se synkem šéfa gangu. Brzy se ale bude muset rozhodnout, na čí straně vlastně stojí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (77)

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak opět akční jízda francouzským podsvětím na téma infiltrace, nicméně není to taková akční jízda, když Eric Cantona jako fotbalista svým legendárním kung-fu kopem sestřelil fanouška na plném stadionu. Průměrná, ale zábavná záležitost okořeněná účastí právě slavného francouzského fotbalisty, který si občas něco zahraje ve filmu. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

To by ma celkom zaujímalo, že ako prišli na nápad urobiť z Albana kladného hrdinu. Niežeby na to nemal fyzicky (ak nerátam chýbajúce cm do výšky), len ten ksicht vo mne nič takého nevzbudzoval. Ale fakt je, že tie bitkárske scény som mu zožral na kompletku a časom som si zvykol aj na tvár. Príbeh mi chvíľami nedával zmysel, ale možno som len nedával pozor. Zaujal ma aj kopáč Cantona že nehral vôbec zle a teda aj z futbalistu môže byť herec. Mám dojem, že Francúzi chytajú v poslednej dobe druhý dych. Toto bola stará dobrá žabožrútska škola v plnej poľnej a bez cenzúry. Obzvlášť sa mi páčila záverečná scéna s hudobným podmazom. Výborne urobené. Videl by som to s prehľadom na 70% a preto dnes štvorknem. Nečakane spokojný. ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller z kategorie B+, Netflix se pokusil o další Extraction. Ale nevyšlo to, snímek je hodně televizní, nemá hvězdu velikosti Ch.Hemswortha a chybí mu vyloženě wow momenty. Jsme prostě zmlsané publikum. Ale na druhou stranu, AKA si vzal to lepší z desetiletí trvající francouzké tradice kriminálek s úplatnými policajty a politiky a pokračuje v nich s další generací a v modernějším, rychlejším a akčnějším looku. Zrovna akčních scén je v AKA právě tak akorát, drobných i větších a jsou opravdu velmi dobře natočené. Přehledně, poutavě, originálně a velmi kontaktně, skoro realisticky. To každý neumí a v tomhle filmu je na co se koukat. Zápletka mi v závěru připomněla J.P. Belmonda a jeho Profesionála. Ta změna pohledu státu na to, kdo je momentálně přítel a kdo už ne je asi v bývalé koloniální velmoci stále živé téma. Bejt tohle českej film, budem se tu prsit, co že se nám to povedlo, takhle tu mnozí ohrnují nos. A neprávem. AKA si pozornost fandů akčního krimi žánru rozhodně zaslouží.. Jen se pokuste si ho sehnat v originálním znění, protože českej dabing zamračenýmu bijci Albanu Lenoirovi opravdu nesvědčí. Dávám 70% a možná se ještě jednou kouknu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po technický stránce nejde o vůbec špatnej biják, protože filmařina je fajn, akce je pěkně nakroucená a občas sympaticky surová. Jenomže akčních scén bylo na dvou hodinovou stopáž hrozně málo a napětí bylo za celou dobu ještě míň. Většinu stopáže tak vyplňuje nepříliš zajímavej příběh s hodně uloudanym tempem vyprávění. Nejzajímavější na celym scénáři je pointa, která už ale nepříliš nadšený dojmy moc zvrátit nedokáže. Kapitolou sám pro sebe je casting, kdy spoustu postav bylo vzhledově fakt hodně nesympatickejch. U záporáka to asi neni uplně na škodu, byť ten černej muslim by se vzezřenim hodil spíš do hororu. Horší už to bylo u hlavního hrdiny nebo synka šéfa gangu. Jakože nechci soudit lidi podle vzhledu, ale přece jenom by výzor kladnejch postav měl být aspoň trochu sympatickej. Za pomalý tempo vyprávění, nudnější příběh a nesympatický postavy zustanu u dvou silnějších hvězd. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Síce v danom žánru tuctová záležitosť, avšak má svoje akčné scény naplánované a koncepčne realizované tak, aby celý film bol „nejako funkčný“ (aspoň na povrchu). Runtime sa zbytočne šplhá nad 120 minút a aj ten záver zanecháva za sebou niekoľko pripomienok. Každopádne, po nejakom čase je to snímok od Netflixu, ktorý vykazuje nejakú koncepčnú predstavu. Je vidieť, že herec Alban Lenoir sa vo svojich posledných filmových rolí spíš špecializuje na postavy , ktoré účinkujú v tvrdších (samozrejme dopredu nakomponovaných) akčných filmoch. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama