Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Texaský chovatel Sam Dent (Glenn Ford) chce prodat do Brazílie tři kusy svého dobytka. Když tam ovšem dorazí, je kupec mrtev. Dent se rozhodne vraha najít a potrestat. (MacGuffin)

Recenze (6)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Exotické kulisy Brazílie jsou v tomhle filmu využity jen velice nedostatečně. Film nemá čím zaujmout, příběh je podivně zkratkovitý a nezáživný. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Texasský chovatel Sam Dent (Glenn Ford) chce prodat do Brazílie tři kusy svého dobytka. Když tam ovšem dorazí, je kupec mrtev. Dent se rozhodne vraha najít a potrestat…Slabší průměr. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S NOT MY FIGHT! Glenn Ford tu vypadá jako kovboj z reklamy na cigarety. Všichni tu nosí celý film stejné šaty a je jim jedno, že jsou špinavé a propocené. Jednou za týden se koupou v jezírku a to jim asi stačí. Film má rozumnou stopáž, což je pro něj jen dobře. Prostředí Brazilských lesů a jejich kultura mě moc neoslovuje a tak nebylo zrovna na co moc koukat. Aspoň, že tady jsou krvelačné piraně! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzny westerm smrcnuty tak trochu i detektivnou zapletkou. Praveze Williamovi Hrad sa niektore filmy nepodarili - The Gun that Won the west - tuna ide o nadpriemernu podivanu. Slusne tempo, namakane dialogy a vyborny Glenn Ford /Gilda 1946/. Kulisy praveze po dlhom case na urovni.,. jak ja uz dlhodobo tvrdim, najlepsie westerny sa tocili v 40. a 50. rokoch minuleho storocia  : 80 % ()

bubblebobble 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný western obsahujúci napínavé scénky. Na jeho smolu sú tu však aj tie nudné a záver je totálna blbosť. Človek je zvedavý ako sa to ešte vyvinie a ono to utne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodne začal natáčanie v úlohe Benta Hermanyho Arthur Kennedy. Po opätovnom spustení natáčania však už robil na inom filme a tak ho vystriedal Frank Lovejoy. (Dale)
  • Miesto natáčania: São Paulo (Brazília). (westerns)
  • Kvôli zlému počasiu v Brazílii sa produkcia zastavila v septembri 1953. Natáčanie sa tak obnovilo až v júni 1954. (westerns)

Reklama

Reklama