Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Naples, 15. století. Všemi mastmi mazaný lišák a podvodník Volpone si během svého bohatého života přišel na pěkných pár grošíků. Problém je, že nyní ve stáří neví, jak s nabytými penězi naložit. A pak ho napadne ďábelská myšlenka. Proč si neotestovat charakter svého okolí?! Za pomoci věrného služebníka Moscy celému městu napovídá, že trpí smrtelnou chorobou, a hledá proto někoho, kdo by se postaral o jeho dlouho schraňovaný majetek. A že zájemců není málo. Vychytralý Volpone ale nic nedá zadarmo. Nejlepší dědic se pozná především podle hodnotných darů, kterých nemá stařík nikdy dost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

xander 

všechny recenze uživatele

Keby tu nehral Gérard Depardieu bolo by to asi dosť nudné, ale hrá tu a preto je táto nenáročná komédia ktorá je menšia ako sa zdá, dosť komická a je skôr nenáročná ako historická. čiže je t o pohodové a celkom príjemné. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Klasická renesanční komedie natočená v renesančních kulisách a kostýmech. A navíc s klasickým francouzským obsazením. Děj se odehrává v italské Neapoli, ale film se točil v Portugalsku a ve Francii. Pár ctihodných občanů se nechá napálit lišákem Volponem a jeho vychytralým sluhou. Dobrá zábava pro zimní podvečer. ()

Reklama

Reklama