Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Drom 

všechny recenze uživatele

Parchant jeden zrzavej, pihatej, nevychovanej, sociálně nepřizpůsobivej. Přitáhne si do kraje, vosquatuje volnej barák a eště kazí slušně vychovaný děcka ze sousedství. Lže a krade a nikdo jí nedá řemenem. A co děti? Pomyslel někdo z vás na děti? No chtěl bych vidět pokračování její životní poutě po deseti letech, mohlo by se jmenovat Pipi prázdná stříkačka. Divák by se konečně dozvěděl, jak negramotná bezdomovkyně Pipi v Perlovce sundala nejen punčochy (aby měla na perník), kradla se svým feťáckým přítelem, dostala AIDS a umřela mezi bezďákama někde pod mostem. Katka hadr. Točit by to mohl Troška, aby to mělo správně odstrašující efekt. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Jak roztomilým dětským seriálem o jedné copaté uličnici, která nezná slovo nemožné a v případě potřeby hravě zvedne nad hlavu i koně, taktně sdělit dětem, že na světě jsou i děti-sirotci, které nemají maminku. Dále, aby z toho děti nechytily depku, vybavíme tu zrzavou hadimršku hromadou zlaťáků. A pohádka je komplet. Jen jestli dětem nebude vrtat hlavičkami, co by si chudák Pipi počala bez těch peněz? Nebo další věc - jestli jsou takhle vyzásobení oběživem všichni sirotci? ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

"Prišiel ku nám hosť, Pipi Dlhá Pančuch tu býva, všetkým pre radosť, priniesla nám zábavu a smiech ..." Ktoré dieťa by nemohlo ma rado mimoriadne kamarátsku ryšaňu žijúcu vo Vile Vilôčke len s koňom a opičkou(pánom Galánom), a ktoré má dva veľké kufre plné peňazí, za ktoré nidky neváha nakúpiť kamarátom veľa sladkostí a darčekov ? Osobne mám Pipi veľmi, veľmi a ešte raz veľmi rada - dá sa povedať, že sme spolu vyrástli, nakoľko knihu o nej som prečítala x-krát a v predstavách si ju asociujem s najbezstarostnejšími chvíľami detstva. Možno i vďaka mojej nehynúcej priazni voči knižnej predlohe ma však film už ako dieťa sklamal. Iste, ešte stále je to tá pohodová Pipi vymyšľajúca a prežívajúca jedno dobrodružstvo za druhým, no Pipi, akú som "poznala" ja, sa mi predsa len páčila omnoho, omnoho viac ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pipka lange fuska, Metráček a Robinsonka ze mě nadělaly již v mém útlém věku takového mysogina, jak Starý zákon káže. Naprosté nepochopení pro dívčí (ženský) pohled na svět obrátilo mou touhu k fešákům typu Honzíka, co šel svou cestou, Carlose Maříků, Timura (a jeho párty, na které se děly ale prostopášné věci!), Meresjeva či medvídka Bú. Netuším, nakolik oné zrzaté příšerce ublížila i polární představivost paní Bullerbynové, ale její herecký výkon, zuby jako z reklamy na vydru a defektní poskakování způsobily, že jsem při své první návštěvě severských venkovanů již při výstupu z lodi svíral klíče vtisknuté mezi prsty, zatímco druhá ruka, ovládnutá třasem, přidržovala u úst píšťalku, kterou jsem chtěl burcovat po napadení obdobnou kreaturou na poplach. Hvězdu dávám z jediného důvodu - abych jí upozornil na můj další vědecký přínos lidstvu, který bude následovat! Pokud nějakému úlisnému, baloňákem zahalenému strýdovi s bonparkama v kapse (všichni víme, o koho kráčí) pustí naše milá a kvalitní vězeňská služba Piči pičochatou a oba výše zmíněné skvosty ve smyčce po alespoň tři dny, zaručeně si ho raději urve, než aby na nějakou unudlanou holčinu v budoucnosti byť jen pohlédl. Pedíci se slabostí pro chlapce obdobné řešení nepotřebují, neboť automaticky vstupují do řádu, tudíž jsou pod božím dozorem a už by je ani ve snu nenapadlo nějak hřešit, že.... ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Co se stane, podíváte - li se na Pippi z roku 1969 asi tak 45x za sebou?? (Šla jsem do toho, protože moje dvaapůlletá dcera je už asi měsíc legračně zamilovaná do téhle postavy.) Ne, nezbláznila jsem se, kupodivu... Ale stejně je to zvláštní - i kratší filmy z produkce pro děti by u mě v tomhle dávkování vyvolaly nejmíň pořádnou averzi. Pippi ne. Jako dítě jsem vnímala úplně jiné věci, ale teď potěšeně zjišťuju, že použité dialogy mají přece jen něco do sebe a nelze jim upřít jistý východní filozofický rozměr... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Film je zkrácenou verzí stejnojmenného seriálu. (HappySmile)
  • Pro švédské filmaře byl tehdy tento film trochu drahý, takže získali finanční podporu od některých německých společností. Proto jsou někteří herci ve filmu Němci - jako např. 2 darebové nebo Fröken Pruseliusoá. (HappySmile)
  • Opička, kterou Pippi (Inger Nilsson) má, je jihoamerický kotul veverkovitý (Saimiri sciureus). (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama