Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Vobec si nemyslím, že som prudérny a dobrým "péčkom" (napríklad čímkoľvek s DANIELLE RUSH) určite nepohrdnem. Nezdieľam však názor, že "Zkrátka, poselství filmu je asi jasné - užívejte si dokud to jde, a to s kýmkoli. Vyzkoušejte všechno možné, a nekoukejte na sex skrz prsty! Je to součást člověka stejně jako spánek, jídlo, smrt...". Nemyslím si, že sme iba tupé pudovo orientované zvieratá. A už vôbec nechápem prečo istí "umelci" implantujú podobné posolstvá (navyše podporené zábermi z ktorých sa mi chcelo zvracať) do mainstreamovej kinematografie (detto KEN PARK). (7.2.2007) ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Po přečtení Kleopatřina komentáře, se skoro bojím něco napsat, ale jelikož jenom já vím jak "to mám doma", nejspíš to risknu. Samozřejmě i já jsem si položil otázku, za jakým účelem byl snímek natočen. Tady tolik omílaná kontroverze? To se možná povedlo... Stačí si projít komentáře, snad každý kdo může komentovat a viděl, se o svůj zážitek z díla podělil. Příběh? Když vynechám "dějovou linii "má mě rád, nemá mě rád, vykouříme se, nevykouříme", je tu ještě nedosažený ORGASMUS! Že by snad divák, se zatajeným dechem odpočítával minuty v očekávání okamžiku, kdy naše milá šikmooká Sofia konečně dojde velkého třesku v den s velkým "O"? Asi ne... Šokovat? Koho, v dnešní době... Děcka, copak už všichni nemáme ty internety? Pravda, snaha šokovat, z filmu, abych tak řekl, přímo teče, přesněji stříká do úst "obyčejného" mainstreamového diváka, ale výsledek je jenom jedna velká NUDA. Takže co? Nu ANO, zbývá jediná možnost. Jde tady o to, aby se John, Cameron i Mitchell mohli s kamarády z autobusu poplácat po zádech a ukázat nám bezvěrcům, že ONI tady jsou! Ale je 21.století a my to dávno víme! Tak už si pro Boha zastrčte ty šuliny a děte dělat něco pořádnýho! Hvězdu za roztomilou větičku, pronesenou skoro v samém závěru ......."Jseš si jistej?"....... A nebo jsem možná nic nepochopil, ale stejně by mě Báro zajímalo, jakýpak "ponaučení" a povzbuzení jsi si po projekci odnášela ty ;-)...... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak šokující otevřenost jako spíš překvapivá scénáristická nemohoucnost v trapném obalu. Mitchellův balík bizarností se pokouší použít lidskou sexualitu jako cestu k zobrazení něčeho většího, jenže tohle - to není nic. Tady se totiž přitvrzuje a do pocitů postav dostává pomocí sexuálních praktik či přihlouplých frází typu "Nikdy jsem žádný orgasmus neměla" a na tom v mých očích není nic obdivuhodného či citlivého. Samotný klub Shortbus zde pak nepůsobí jako nějaké očistné místo, pouze jako budova, kam se zoufalí jedinci chodí vydovádět a shromažďovat kolem jediné přijatelné, ale trestuhodně nevyužité postavy majitele, ať už jde o běžný páteční večer či krizi při výpadku proudu v celém New Yorku. Zkrátka radši budu za puritána či snoba či cokoli podobného, než abych si osudové pravdy svého bytí uvědomoval právě tady. Vždycky jsem ve filmech hledal odpovědi, ale než dostávat tohle, tak radši navždy zůstanu jen u povrchní zábavy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

začátek tohoto snímku může diváky odradit od dalšího sledování svými obscénními scénkami. Sexu je tam opravdu dost a možná i často zbytečně, přesto na mě působil důvěryhodně. Prvoplánovitý mi rozhodně nepřišel a vlastně byl pro mě zajímavý jako otevřená studie sexu o jeho vlivu na chování. Rozhodně je to kontroverzní snímek plný psychoanalitiky a natočený polodokumentárním stylem, který se ještě osvěžen uměleckými přechody. Příběh v tom moc nenajdete, i když se o jakýsi režisér pokouší. Tři hvězdičky si nejspíš zaslouží ... [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tolik sexualne zakomplexovanych lidi pohromade jsem ve filmu jeste nevidel a navic maji svuj klub. Nevadi mi ze se o tom toci, ale zpusob jakym je to natoceny mi prijde dost hloupy. Po shlednuti filmu to vypada jako snimek o lidech, kteri nemaji do ceho pichnout a tak se chodi odreagovat do nejakeho zaplivaneho klubu v NY. Tam uz maji do ceho pichnout a tam uz si moc nevybiraji. Dalo se to natocit daleko inteligentneji. Ale kdyz to porovnam s Ken parkem, tak musim rict ze mi Ken park pripomina neco, co jsem onehdy vyslapl na dvorku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Během konkurzu museli všichni zúčastnění předložit 10minutové video sebe sama popisující významnou sexuální zkušenost. Režisér takto obdržel cca 500 nahrávek. (Proroček)
  • Scény skupinového sexu se účastnil i sám režisér John Cameron Mitchell, kterého je možné na okamžik zahlédnout, jak orálně uspokojuje jednu z žen. Přestože sám Mitchell je homosexuál, v rozhovoru se vyjádřil, že ho to ono uspokojování ženy docela bavilo. (Mo.)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama