Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shortbus sleduje osudy několika obyvatel New Yorku, kteří se potýkají se svými sexuálními a milostnými vztahy v undergroundovém klubu Shortbus, otevřeném pro lidi všech sexuálních orientací. Film ukazuje možné způsoby, jak najít odpovědi na stále se vracející otázky: jak milovat a být milován. Jak být šťastný... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (253)

Beagle 

všechny recenze uživatele

"Shortbus...se tak nakonec stává bolestně trefným portrétem tápajících bytostí a svědectvím o křehkosti jejich duší. Jen je tu víc ztopořených penisů, než jsme v tomhle žánru zvyklí." - Vojtěch Rynda, cinemamagazine.cz. A za sebe jenom dodám, že v Shortbusu znalci identifikují Danielu Sea z L Wordu, její přítelkyni Bitch nebo JD Samson z Le Tigre. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dlho som rozmýšľal, či do môjho hodnotenia zapojiť aj subjektívne rozporuplné pocity, ktoré som mal z absolútnej sexuálnej otvorenosti, pretože bez nej by zostal film vlastne asi úplne nepovšimnutý. Aj keď rozoberá témy, ktoré sú pre iné filmy stále tabu. Tento odvážny prístup sa však cení, pokiaľ niekomu nie sú proti srsti aj detailnejšie zábery na partnerské súžitie a zostane filmu a jeho témam rovnako otvorený ako ja. A uvedomujem si, že takýto film už asi znova tak skoro neuvidím, takže aj preto tá pomerná spokojnosť. 75%. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„ ‚Uzel v sukni‘ rozkoš hledá, vlezla do Shortbusu, běda. Kdyby Omnibusem jela, desetkrát už by „to“ měla!" Věř, kdo chceš :-). LGBT v EPKP, Encyklopedickém Péčku s Kulervoucím Příběhem? Chápu, hluboké artové myšlenky vyžadují hluboké zásuny a šikovný scenárista se neobejde bez šikovné sebefelace, včetně sebeochutnávky. Já, starý hippísák, staré prase i starý liberál, v zásadě nemám nic proti. Nicméně, jak říkávaly už naše babičky: VŠEHO S MÍROU! Mraky zpocených lidiček, s jasnými instrukcemi od režiséra: Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, kuř a bude ti kouřeno... to vše v desítkách detailních záběrů in natura? Opravdu zbytečně přetažená struna. Ochotné komparsistky, s bobrem i bez a naši komparsisti, s tvrdým či jen s žížalou, zodpovědně zasouvali, vysouvali či aspoň snaživě kvedlali. Ve výsledku se na velké hromadě po sobě váleli jak housky na krámě, až náš příběh natolik zalehli, že ho, už tak chudáčka chcípáčka, úplně udusili. Tři hvězdy nakonec jo, ale jsou jen a jen pro naši MUDr. Uzel v sukni, preorgasmickou sexuální terapeutku Sofii, z velice tradiční čínsko - kanadské rodiny (nikoli japonské, info pro uživa-tele Djkoma). Nakonec zjistila, že orgasmus není žádná Lochneska, opravdu existuje a dokonce se dá i ulovit! Čímž vyrazila pojistky v celém městě, i u nás v činžáku. Zavládla tma, nešla televize, takže... začaly vrzat postele a všechno dobře dopadlo. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak fakt nevim. Já vydržim opravdu hodně ale co je moc to je moc. Sice už žijeme v době kdy je ve filmu povoleno téměř vše ale stále si myslím, že v "normálním filmu" by takové věci jako je opravdu explicitně natočený homosexuální sex, masturbace která končí ejakulací do úst (mužských) a další podobné chuťovky, měly mít určitou cenzuru. Na druhou stranu jsem někde četl, že režisér je gay, takže mu to asi přišlo normální a pokud jsou na tom někteří z vás stejně tak běžte s chutí do toho. Pro mě je ale film, který se točí hlavně kolem gayů a transvestitů opravdu silný kafe. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Takže to nám chýba už len piss, kaviár, deti, mŕtvolky (pardón to tu už bolo v geniálnej Chuti melónov ), snuff a zvieratká a máme to komplet. Shortbus je shocker, ktorý nehovorí nič iné, ako buďte ku svojej sexualite úprimní a všetko bude ako má byť. A kvôli tomuto objavnému poznaniu - na ktoré väčšina z normálnych ľudí príde tak v pätnástich - sa budete pozerať na vibračné vajíčka a na to ako idú traja borci do seba. Z milosti za maketu NY dávam tejto rozťahanej nude 3/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Scény skupinového sexu se účastnil i sám režisér John Cameron Mitchell, kterého je možné na okamžik zahlédnout, jak orálně uspokojuje jednu z žen. Přestože sám Mitchell je homosexuál, v rozhovoru se vyjádřil, že ho to ono uspokojování ženy docela bavilo. (Mo.)
  • Během konkurzu museli všichni zúčastnění předložit 10minutové video sebe sama popisující významnou sexuální zkušenost. Režisér takto obdržel cca 500 nahrávek. (Proroček)

Související novinky

Prachy dělaj člověka

Prachy dělaj člověka

12.01.2007

Charlie Kaufman, slavný a Oscarem oceněný scénárista Věčného svitu neposkvrněné mysli, se rozhodnul režírovat svůj první film. To není žádná novinka, o filmu s prapodivným názvem SYNEKDOCHA se mluví… (více)

Reklama

Reklama