Reklama

Reklama

Nimona

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a výborne prezentovaný fikčný svet. Tvorcovia k nemu pristupujú s hravosťou a nápaditosťou. Preto výrazne zamrzí, že sa jedná o pomerne jednoduchú schému, bez výraznejších a prekvapivejších zvratov. Každá jedna vec je tam predvídateľná a uberá tomu na kráse. Ale to by možno až tak nevadilo. V zásade je takýchto filmov milión. Skôr zamrzí, že to neustále pôsobí dojmom, ako keby si tvorcovia nevedeli zadefinovať cieľovku. Je film určený pre dospelých? Ale potom je tam príliš veľa infantilnosti. Je to pre deti? Farbné je to dosť, ale väčšina vtipov a dialógov si vyžaduje trošku dospelejší nadhľad. Má to v sebe obrovský potenciál, ktorý je ale využitý len na polovicu. Nejedná sa ale o žiadnu katastrofu. Tempo to má šialené, neustále sa tam niečo deje, a v rámci tej svojej jednoduchosti to funguje na výbornú. Dokonca to aj dobre pracuje s emóciami, len mi to v určitých detailoch prišlo nedotiahnuté. A na to, ako veľmi to chce pôsobiť nad vecou, to v rámci charakterov kĺže dosť po povrchu. Predloha musela byť podľa môjho názoru trošku o niečom inom, ale nemám to veľmi ako posúdiť. Každopádne funkčná vec na jedno pozretie. Klasika z toho asi nebude. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Ač liberál, jsem zastánce tradičních hodnot a při dvou cicmajících se chlapech je mi prostě blivno. Nebudu se za to omlouvat, takovej prostě jsem. Pohádka byla až na tuhle sekci solidní, děj celkem zajímavý a i náš čtyřletý se vydržel koukat až do konce a to už hodinu přetahoval svůj odchod do hajan. Jednání postav sice pokulhává, k hlavnímu hrdinovi se obtížně buduje vztah, ne proto že by byl teplej, ale protože je příliš nevýraznej a moc toho nenamluví. Tahá to Nimona, která má zase energie na rozdávání, takže to dělá zajímavou kompozici, která celkem funguje. Mix rytířů a futurismu mi nevadil, naopak. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle některých ohlasů a taky dle úvodních 10 minut jsem čekal katastrofu. Přece jen spojení tolika stylů, mixů animací a jednotlivých klíčových prvků definující tuto "pohádku" je dost o hubu a jak moc jsem byl zpočátku skeptický o jejich kombinaci, tak jsem byl na konci spokojen s výsledkem. Nimona je fantastická "pohádka pro dospělé", která v sobě skrývá luxusní humor, komické scény a vtipné i kvalitní animace zároveň, no na druhou stranu si je jistá i v akčních scénách, které rvou koule i v celkové pointě animáku, která je zde taky ťip-ťop. Smál jsem se od ucha k uchu, bavil mě příběh, bavily mě hlavní postavy a hlavně tohle mixnutí punk fantasy světa s prvky futurismu, "star wars-like" komponent mezi starověkým rytířským světem a zároveň shapeshifer příšera k tomu dělají z Nimony hodně neortodoxní, ale velmi zábavnou jednohubku, která konečně není jen další tuctový animák, ale originalita z ní tryská do všech stran. Excelentní. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Někdo by měl změnit popisek, protože podle něj bych čekal jinž příběh ... no nic. Nimona je prapodivný mix hradů a zámků na Loáře kdy vládl Ludovít iksííí (nebo kolik) a japonský budoucnost tak okolo roku 3600+ ... a ne že by to vypadalo špatně ale nevypadalo to nejlíp. Tento styl mi moc nesedl a s ohledem i na příběh a o čem byl mi přijde že to tak bylo jen kvůli snadnějšímu nastolení zápletky (přece jen v historickém příběhu by to asi bylo složitější a jen těžko by se ta situace stala tak jednoduše, rychle a aby ji vidělo půl planety) no a to je vlastně i zároveň to co příběhu tak trochu podráží nohy. Místo toho aby tady pan rytíř vzal snadno získaný a naprosto jasný důkaz a "nasdílel ho" tak tam šaškuje a ještě o něj přijde + se nechá trapně chytit aby o třičtvrtě filmu později dostal k dalšímu důkazu dost složitým způsobem a během 5 vteřin "ho nasdílel" na celosvětový net. Taky celá ta naháněná někoho kdo je doslova nejhledanějším týpkem planety a on si klidně chodí po městě, projíždí se autem a metrem a kryje se jen kápí ..... Nimona je ale přesto hezký příběh a animace se mi líbila hlavně kvůli tomu že se (konečně ??) někdo nesnaží o superultramegahyperealistické třidé kde trvá 6 hodin naanimovat jeden vlas ale je to prostě kreslený (sice s pomocí počítačů ale úměrně) Kdo je kdo se dá celkem odhadnout (protože - pohádka) a to že se tam děje ještě navíc nějaký pnutí mezi postavama je spíše kvůli době a ne proto že by to bylo důležitý. Na konci se držej 2 chlápci za pazoury ale alespoň se necicmaj a pak tam je flešbek na to že se 2 asi 6-8 letý holky asi maj rády (a bohužel se ukáže že ta jedna je "jiná" ale jinak jiná než že by byla na holky, takže kamarádství je rychlej konec) Nimona je sympatická, rytíř je sice jouda a nechápu kde vzal status "ochránce města" na kterého měl být pasován, protože je to nejen jeliman ale taky trouba a kopyto a navíc během asi 3 minut přijde o ruku, ale je to správňák a hrdina a má srdíčko a .... prostě kladnej charakter. Pak jsou tam ostatní rytíři, co jsou demeti co ani neskrývají faleš a touhu po vlastní jedinečnosti a když už se projeví jako "ochranka" tak je to typická banda vemen které porazí nemluvně s dudlíkem (takový ten Disneyovský prototyp záporáka kdy jsou to lidi kterým dítě ukradne kufr s půl milionem a i když jich je asi 30 tak ho nechytí ......) 3 hvězdy za originalitu, za Nimonu a za to že to vypadá prostě dobře. Závěrečných pár minut trošku překvapí jak průběhem tak rozuzlením a konec asi může znamenat že by mohla být dvojka. Proč ne. Takže za 3. A nebo víte co, já dám 4. Je to přece jen jiná pohádka na kterou se určitě znovu mrknu rád. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku mi doporučil Netflix a já si řekla, proč ne, zní to zajímavě. Všechno to vypadalo super, kdyby dva nadcházející rytíři před pasovaním neprozradili nesměle, že to nejsou kámoši na život a na smrt, feláci, ale že je tam trochu horko. Já vím, že to bylo a bude, ale jako nechci to v animované pohádce vidět, ať si to nechají na doma, lepší byla interakce Nimony s hlavním hrdinou, očištění jména před křivým obvinění, příběh jak se ona objevila, jak jí nechtěli nikde přijmout, jen on jediný byl ochoten se s ní sblížit. Konec vypadal famózně, ale ta teplejší scéna ve mě sorry jako vyvolala otázku PROČ? Nechci vidět dva homosexuály držící se za ruce a vymeňující si sliny, jsem asi generace, kde se o tom nemluvilo, nikdo to neviděl, ani nemusel, neřešil, nějak si žil. Nevím, co se honí v hlavách menších dětí, kteří by to viděli a ptali se, co to tam dělají. Prostě průměr, bez toho by to bylo víc. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Film je založený na rovnomennom grafickom románe z roku 2015 od ND Stevensona, ktorý sa odohráva vo futuristickej verzii stredoveku. (Arsenal83)
  • Film byl originálně produkcí Blue Sky Studios od roku 2015. V roce 2021 byl film zrušen kvůli uzavření studia společností Disney. Film byl údajně dokončen na 70 %. Vývoj filmu byl obnoven o rok později společností Annapurna Pictures. Animacici dokončila společnost DNEG Animation. (petr.koca)
  • Režisérské duo Troy Quane a Nick Bruno namluvilo postavy Sir Troy Quartermane a Sir Nicholas Brun, což jsou narážky na jejich jména. (petr.koca)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Herní Stray se dočká filmu

Herní Stray se dočká filmu

06.09.2023

Pokud jsou v otázce domácích mazlíčků kočky vaší preferovanou volbou a sem tam doma sáhnete po nějaké videohře, jistě vám neušel chválený loňský titul Stray od herní divize studia Annapurna Pictures.… (více)

Reklama

Reklama