Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

kinej 

všechny recenze uživatele

Chomet jede. Téměř z každé scény chrlí geniální nápady. Jeho kreslířský styl a animace jsou unikátní a nádherné. Například to, jak vykreslil lodě, či jak rozanimoval obézního psa, babičku, to se prostě jen tak nevidí. Belleville je vlastně zpardovaná Amerika. Takhle se do toho mohl položit jedině frantík a nutno podotknout, že se mu to velmi velmi podařilo. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Úžasne štýlový animák, ba niekedy až príliš nasilu. Ale treba uznať originalutu mu nemožno zaprieť. Animák pre dospelých s perfektnou hudbou, len škoda, že jej nebolo viac. Takmer úplne bez slov sa bizarné postavičky synka cyklistu drejúceho doslova ako kôň, starostlivej babičky trénerky a hráčky na cyklistický tam tam a veľa iných vás ponesú pomerne jednoduchým príbehom no oto starostlivejšie vyšperkovaným "špinavým" vizuálom, tak neobvyklým v súčastnej animovanej tvorbe, naozaj originálna a príkladuhodná odpoveď na 3D animáciu. 3.5* ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější animovaný film posledních let! Pasáže z Tour de France nemají chybu, animátoři geniálně vystihli mimiku ztrhaných cyklistů, smekám pomyslný klobouk. Spousta vizuálních vtípků je doslova k popukání (socha svobody...), film si rozhodně nenechte ujít. Jo a ještě něco, tento film není pro děti. Ne že by obsahoval něco závadného, ale děti jej nemají šanci pochopit a zcela jistě by se nudily. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Stává se vyjímečně, aby se mi ve filmu líbilo opravdu všechno. VŠECHNO. Trio z Belleville je jedna z těch vyjímek. Jednoduchý, ale sympatický příběh, nádherná animace, idealizovaná atmosféra staré Francie, hudba... Beze slov plynoucí příběh nenudí i díky neustálé přítomnosti nepřeberného množství drobných geniálních nápadů, každá z postav je roztomilá karikatura vhodná k okamžitému zamilování (pes neustále štěkající na všudypřítomný vlak a jeho černobílé sny), celé to uteče způsobem, že ještě dlouho budete koukat na obrazovku i po skončení filmu. Sylvain Chomet je génius, který natáčí filmy (krátkometrážní Stará dáma a holubi) stvořené jak přímo pro mě. Přesně takhle si to představuji, to jsou místa, v kterých bych chtěl žít. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Objevuje se zde také kanadský virtuóz Gjen Gould, či pětinásobný vítěz Tour de France Jacques Anquetil. (imro)
  • Trio má na stěnách bytu zavěšeny obrázky např. Charlie Chaplina, dokonce tam mají společnou fotku s Pepkovou Olive. Visí tam také plakát z krátkého animovaného filmu Winsora McCaye Gertie the Dinosaur (1914) nebo Prázdniny pana Hulota (1953). (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno