Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Ochutnávka tej najkarikaturistickej podobizne animovaného sveta, kde sa giga obezita občanov a vyrysované svalstvo cyklistov ľúbezne teperí za uznaním. Darí sa. Celoživotná trauma psíka z vlakov, babkin piskľavý tréningový kemp jej zanovitého ale vytrvalého syna ako aj lod "Liberty Bell" v XXXXL veľkosti spolu s agentmi hrbáčmi. Na slová úsporná krajinka zázrakov chrlí jednu absurditku za druhou, no chcete to tu riešiť? Zbytočné, "Trio z Belleville" predsa prichádza s iným (hravejším) poslaním, takže sa nešprajcujte a "alle alle"! ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace, která si až na pár okamžiků vystačí bez digitálních berliček. Zajímalo by mě co říkali američani na to, že jsou zde vykreslení jako národ prasátek před porážkou. Asi nic hrozného, když bylo Trio nominované na Oscara. Pro labužníky děvčata z Belleville předvedou žabky na dvacet způsobů. Sportovci si užijí při pohledu na Tour de France, kde ze sebe každý vydá maximum. A milovníci animáků zase při sledování snímečku, který by brášku mezi kreslenými filmy hledal asi těžko. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmů nejvíce, právě tento bych nejraději označil přívěskem "evropský Miyazaki". Ne tak infantilní, ale stejně hravým způsobem bizarní. Škoda jen v druhé půli nepříliš vyvedeného tempa, kdy některé dílčí části příběhu zabírají zbytečně moc prostoru na úkor jiných, najmě samotnému vyvrcholení. Přesto, vynikající. 8/10 ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Klenot surrealismu a animovaného žánru. Tímhle filmem může být zklamán snad jen zavilý vyznavač výpravných hollywoodských cukrkandlů nebo někdo, kdo si jej pustí hned poté, co přijde uřícený z práce s hlavou plnou problémů. Pokud si ale člověk vybere tu správnou chvíli a náladu, Trio z Belleville ho uchvátí a ukáže, že existují i jiné styly, jiná pojetí, jiné světy, než je ten hollywoodský (nebo hollyfoodský? :)). Nelze než zvolat Vivat cinema francais! Vivat La Resistance!!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce tomu není co vytknout. Animace je originální a nápaditá stylizace některých postav se mi obzvláště líbila (hranatí mafiáni, chlap s rysy myšího obličeje). A hudba byla taky hodně příjemná. Bohužel mě atmosféra a poetika celého filmu vůbec neoslovila a tempo je tak zoufale pomalé, že jsem se většinu času dost nudil. Na to, že to má hodinu a čtvrt mi to bohužel utíkalo dost pomalu. Zkrátka se mi to nedostalo správně pod kůži, ale zajímavý film to rozhodně je. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)
  • Když Madam Souza s Brunem prochází domem Tria z Belleville, je možné si v toaletní míse povšimnout exkrementu, který tvarem nápadně připomíná hlavu myšáka Mickeyho. Jedná se o jednu z mnoha satristicky pojatých odkazů, kde si tvůrci utahují z amerického stylu života. Mickeyho hlava v míse paroduje přímo hru na Easter eggs ve „výkladní skříni Ameriky“ samotného Disney Landu nazvané „Hidden Mickey“, kdy jsou po parku rozmístěny formace tří kruhů, které mohou být vnímány jako silueta hlavy a uší Mickey Mouse. (Bertramm)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno