Reklama

Reklama

Suitable Flesh

  • Velká Británie Suitable Flesh
Trailer

Obsahy(1)

Psychiatričku Elizabeth Derby (Heather Graham) navštíví tajemný pacient (Judah Lewis), který trpí disociativní poruchou identity. Elizabeth se jím nechá svést a začne jím být posedlá. Její tělo následně ovládne démonická entita. (raininface)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Joe Lynch velmi volně adaptuje povídku „Věc na prahu“ z pera H.P. Lovecrafta a svým pojetím skládá poctu dílu Stuarta Gordona, jehož filmové adaptace povídek podivína z Providence proslavily. Čeká nás klasické retrospektivní vyprávění protagonistky zavřené v psychiatrické léčebně, trocha erotiky, několik spontánních výbuchů násilí a notná dávka roztomilého přehrávání a černého humoru. Nedočkáme se však výrazných speciálních efektů, jaké bychom od lovecraftovské adaptace čekaly. Vizuální libůstky se zde tvůrci snaží dohánět hrátkami s kamerou a střihem, které však v tom low-budget hávu nevyznívají nikterak působivě. Svým nízkorozpočtovým pojetím a vizuální stránkou to téměř evokuje direct-to-video filmy 90. let, takže kdyby Suitable Flesh měl člověk porovnat právě s tvorbou Stuarta Gordona, patřila by spíše do éry Castle Freak než Re-Animatora/From Beyond, což není nutně výtka, spíše jen upřesnění. Pro fanoušky žánru to může být zajímavý throw-back, komukoliv jinému bych se to ale pro tu specifičnost pojetí asi zdráhal nějak doporučovat. Heather Graham a Barbara Crampton jsou zde každopádně velmi dynamickým duem a to nesdílí ani tolik společného času na plátně. [Sitges 2023] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joe Lynch s občasnými, priemernými, hororovými zábleskami, opätovne vyšiel na povrch s ďalším pokusom, no a opätovne sa jedná len o úroveň, sťažka dosahujúci priemernú kvalitu. Prakticky sa na to od úvodu pozerá zle a jediné čo dokázalo zaujať, je pasáž s predstavou Xhamster rubriky: Young Boys + older Milf. Ostuda, takáto kokotina .. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

J. Lynche začínám postupně zařazovat mezi oblíbené režiséry. Snímek podle povídky The Thing on the Doorstep (Věc na prahu), vydané v roce 1937 mě bavil. A dnes jsem ještě po filmu honem povídku znovu přečetl, abych konstatoval, že převedení do filmu se povedlo. V předloze jde, jak jinak, o Necronomicon, který není ve filmu pojmenován, ale kniha, v níž jsou zobrazeny Cthulhu, Prastaří, to dozajista bude. Navíc v něm se nachází strašlivá zaříkávadla, co jsou používána ke stěhování duše do jiného těla. A nechybí ani chobotnička, jako připomínka rasy z kosmu. Grahamová je velmi dobrá, když hraje někoho jiného, osobně mě pak potěšila Barbara Cramptonová, co už si v 80. letech zahrála ve filmech podle Lovecrafta - Re-Animátor a Ze záhrobí patřících mezi jedny z nejlepších adaptací. Shodou okolností všechny tři filmy mají stejného scénáristu. Gore je zastoupeno řezáním hlavy a rozkucháním a jedním z důležitých motivů je sex, který Lovecraft z osobních důvodů ve svém díle nemá. A pobavil odkaz na Colomba a jeho poslední otázku. Z hodnocení usuzuji, že půjde o film pro okrajové publikum, a tak bych ho i opatrně doporučoval. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V podstate klasická Lynchovina, s ktorou sa človek najprv akosi nedokáže stotožniť, ale keď sa naladí na tú správnu vlnu, začne si to celkom užívať. Síce sa tu Joe oproti iným svojim dielam trochu krotí a necháva namiesto pre neho typického násilia vyniknúť skôr intimitu, ale kompenzuje to temnou mytológiou vďaka ktorej má film svoj štýl a dokáže vďaka transformáciám medzi postavami neustále prekvapovať. Nesadne to každému a hodnotenie bude dosť rozporuplné, ale ja som spokojný, pretože Joe Lynch si ide svoje a nenechal sa zlanáriť nejakým väčším štúdiom, ktoré by mu obmedzovalo jeho tvorcovskú víziu. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Suitable Flesh" nepřináší nic mimořádného, místo toho se snaží o pořádnou devadesátiminutovou zábavu s kontrolovaným rozpočtem a téměř se mu to daří. Začíná to docela zajímavě. Lewis se v roli problémového mladíka solidně snaží, ale jak film postupuje a začíná nám být jasné, o co vlastně jde, začíná upadat a ztrácet jakoukoli sílu. Příběh není nijak originální a známe ho už z mnoha lepších hororů. Film působí spíše jako přehnaná, vtipná a kýčovitá hororová komedie s několika sexuálními scénami, které vás sice neohromí, ale i tak stojí za zhlédnutí kvůli Heather Graham. Poslední půlhodina je násilná a brutální, ale trpí nedostatkem věrohodnosti. Chvílemi se film opakuje a ukazuje tak opravdu průměrnou kvalitu scénáře i hereckých výkonů. Vše směřuje až k onomu vrcholnému zvratu, který je po celou dobu předvídatelný, ale funkční. Uvítal bych více krve! /50%/ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie prebiehalo v Jackson, Mississippi v máji 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama