Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dávám hodně slabé dvě hvězdy za svoje oblíbence Borise Karloffa a Gale Sondergaardovou a taky za hezký technicolor, který byl v té době ve snímcích podobného ražení velmi vzácný. Jinak bohužel se o tomto filmu moc pozitivního říct nedá. Příběh je příšerně nezajímavý a hlavně strašně zdlouhavý. Chybí jakýkoliv spád a napětí. To nemluvím ani o tom, že by tam byl nějaký pokus o horor. Kromě pohledu Borise Karloffa tam skutečně není nic z čeho by měl jít strach. Příběh se odehrává v prostředí opery. Nikdy jsem tomuto žánru nefandil a nezajímal se o něj a tento film mi ho znechutil ještě víc. Zatímco ve Fantomovi opery z roku 1943, který byl taktéž barevný a odehrával se ve stejných kulisách, mi operní scény nevadily a přišly mi docela zajímavé, když už nic tak alespoň vizuálně, zde mě neskutečně iritovaly. Nejenom, že tam byla přehršel růžovoučké barvičky, ale ještě navíc mě z těch uječených primadon málem praskly bubínky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

The climax bych spíše označil jako romantický thriller než horor. Tenhle horor nemohl děsit ani ve 40 letech. Ale zase je barevnej jeden z nejstaších barevných filmů. Film vyprávý o tom jak jeden chlap zabije svou milou, a po několika letech v divadle začíná zpívat jedna ženská která má hlas stejnej jako předešlá. No a pak začíná teror, tedy teror spíše pokus o něj. Prvních 50 minut se nic neděje a jen se povídá. Navíc herci byly děsně nepřesvědčivý snad kromě Karloffa ale taky mi přišlo že si to hraní moc neužívá. Tohle je typ hororu která upadl v zapomění a není to moc na škodu. Osobně tyhle typy filmů vůbec nemusím(opera, vrah, láska). Tenhle film je fakt děsně roztahanej a mít tak 70 minut+nějakou akčnější sekvenci hodnocení zvednu, ale tohle prostě není pro mě. A rozhodně se nejedná o horor.2*. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

1) Nemám rád technicolor. 2) Operu miluju, ale v divadle naživo, ne v televizi (resp. na monitoru). 3) Kladní hrdinové jsou napřesdržku. Všichni. 4) Jediný herec stojící za zmínku je nepřekvapivě Boris Karloff a jeho uhrančivý pohled. 5) Ta přeslazená romantika! Ach bože. 6) Film je především dlouhý. A to tak dlouhý, že i kdyby byl o polovinu kratší, pořád by byl ještě dlouhý. (Díky, Sklepe.) 7) Již nikdy víc. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama