Reklama

Reklama

Šťastné a krvavé

  • Norsko There's Something in the Barn (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bill, jeho manželka a dvě dospívající děti jsou prototypem naivní americké rodinky. Když Bill zdědí po strýci starou horskou usedlost v Norsku, nadšeně se před Vánocemi stěhují do svého nového domova s vyhlídkou přeměnit nemovitost na výdělečný podnik. Jejich představa o romantickém zasněženém severu nemůže být vzdálenější realitě… Každý rodilý seveřan totiž ví, že správná skandinávská usedlost má stodolu a v ní samozřejmě žije prastarý elf, který má rád svůj klid. Existují přísná pravidla, jak udržet stodolního skřeta šťastného, aby neškodil. Tím nejdůležitějším je – žádné společenské oslavy, žádné návštěvy! Když se Bill rozhodne ve stodole uspořádat velký vánoční večírek, klidumilný elf se nevítaných vetřelců rozhodne nemilosrdně zbavit za každou cenu. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (58)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Horor pre -nášťročné deti, aký prichádza takmer každý rok pred Vianocami, z nórskej produkcie vštepuje detičkám do vykradnutých mozočkov že napriek tomu že už ani Nórsko neprikyvuje USA vo všetkom, ale aj tak zase raz budú kamaráti...tento štýl ma dokáže nečakane dobre pobaviť a včase keď trpaslíci objavili skrinku s chlastom som sa dokonca celkom z chuti zasmial. Toto asi najviac poteší rodičov ktorý svojho krpca presvedčia nech si na Vianoce pozrú spolu film a už to nebude rozprávka ani Marvelovka (teda vlastne tiež rozprávka) ale akože horor... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká rodinka narazí na norského trpaslíka, který lpí na svém klidu, kterýmu zpovykaní Amíci nechtějí dopřát. Dalo se na to dívat, ale jako u mnoha severských filmů moc nechápu, na jaké publikum autoři cílí. Aby tím oslovili hororovou komunitu je film málo temný a krvavý a pro děti je to naopak zase krvavé příliš. No a norský humor..............ne že by se tu člověk neusmál, ale na vyložené zasmání tu není vlastně nic. Kvituju vizuál trpaslíka a celkem si mi líbilo, že závěrečné zúčtování bylo celkem dlouhé a v určitých momentech mělo i grády. Ale celkově to je snadno zapomenutelný průměr a můžu si jen představovat, co by s tím dokázal udělat třeba Wirkola. 50% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Doma mi momentálně svítí několik elfů, tak doufám, že mě za to hodnocení, v noci nepřeříznou vejpůl. Vánoční, lehce Hororová pohádka, která neurazí, ale ani bůhvíjak nenadchne. Potěší příjemná zimní atmosféra, nějaká ta koleda, pár povedených fórků a nechybí ani nějaký ten kill (přejetí policistky asi jediná krvavější scéna), i když v tomhle směru, se to drželo hodně při zemi, ale chápu - přístupné od 12 let. Každopádně, mohlo to být o dvacet minut kratší, v závěru už na mě doléhala nuda, rodinka na mě nepůsobila úplně sympatickým dojmem a to zelený plátno při jízdě na lyžosáňkách, bylo do očí bijící. Ale jako momentální oddechovka před Vánocemi, na jedno zhlédnutí asi dobrý, ale klasikou, kterou bych musel vidět nutně každý rok o svátky, se to u mě určitě nestane. (18. hodnocení, 4. komentář) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Seveřané umí točit krvavé komedie, jako jsou třeba dva díly Mrtvého sněhu... Jenže tady opět někdo nevěděl, kam film zacílit, a proto se sice umírá, ale v náznacích nebo jen mimo kameru - a já se na ten rampouch tak těšil, proto se vtipkuje, ale ne zas moc, byť pro fuck se nejde daleko. Kromě komedie a hororu tu máme sociální drama o rozklížené rodině (jak oblíbený a omšelý motiv) a společenskou kritiku k tomu, kdy z neustálého porovnávání USA a Norska nakonec severská země nevychází jako jednoznačný vítěz. A připomínka dohody z Osla působí ve světle současného dění jak sud střelného prachu před odpálením, což tvůrci samozřejmě nemohli tušit. Z celé té satiry mi pak vychází, že dle tvůrců jsou blbci Američani i Norové, nejšťastnější národ na světě s ledovým srdcem. To ale asi záměr nebyl. Filmu by prospělo zkrácení alespoň o dvacet minut. Každopádně na jedno podívání proč ne, pár veselých scének se najde - mezi nejlepšími je honička na saních. A to řádění skřítků se natolik podobalo gremlinům, že jsem je tam chvílemi viděl... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vánoční rodinná komedie s jakože hororovými prvky. Znáte to - hraje hrozivá hudba že jde do tuhého, ale scéna je prokládaná vtipy a je jasné, že se nikomu nic nestane. A humor je jak od rozzlobeného Chrise Columbuse a nikoliv od Tommyho Wirkoly, který z toho mohl udělat správně černohumorný biják. Magnus Martens se pouze veze na známých klišé pro mainstream diváky. Ti budou nejspíš spokojeni - film je řemeslně bezchybný, sympaticky obsazený, děj odsýpá a je v něm spousta akce. A co potěšilo i mě jsou trefné vtípky o rozdílnosti mezi americkou (střílení) a norskou (chlastání) kulturou. [Sitges FF] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Kvôli obmedzenému sneženiu v tom čase Starr nariadil, aby sneh priviezli nákladnými autami, aby sa splnila vízia, ktorá bola potrebná pre film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo od 24. októbra do konca novembra 2022 v Nórsku a Litve, kde bola natočená až polovica záberov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno