Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Legas 

všechny recenze uživatele

Na Dobrmanna jsem se rozhodl podívat kvůli velice cool traileru. Bohužel veškeré to COOL se odehraje v prvních deseti minutách a potom se film dost vleče. Na akci si musíte dost počkat a až k ní dojde (scéna z diskotéky), tak nestojí za řeč. Navíc takové hnusné filmy, kde zkažený policajt strká batolátkům granát do postýlky místo hračky, opravdu nemusím. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Velice drsná podívaná, až bych do těch zženštilých žabožroutů neřekl:-) Film je plný prasat v uniformě policie, úchylů, buzerantů, šmíráků, cigánú, mrtvol, batolat s granátem, gangstrů různých typů bůh ví čím ještě. Jediné co chybí je pořádný děj (ikdyž ten není ani ve filmech Q. Tarantina a jemu podobných) a režisér co se na něj soustředí a vypráví ho, tady jen co nejefektivněji skládá nadupané obrázky za sebe a dělá z tohodle rafana co nejvíc cool podivánou. Ale dá se na to dívat a ikdyž je Caseel zmrd s bouchačkou obklopený ještě většímy zmrdy s bouchačkami, budete mu fandit, protože tady králem zmrdů je dokonalý Tcheky Karyo!!! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Yann (Vincent Cassel), známý jako Dobrman, je nehledanějším zločincem v celé Paříži. A zvlášť nyní, když kolem sebe shromáždil gang všehoschopných hrdlořezů, a bere jednu banku za druhou. Po jeho krku touží každý polda v Pařiží, a nejvíce komisař Cristini (Tchéky Karyo), který se neštítí vůbec ničeho, jen aby svoji oběť dostal - a pro svůj cíl obětuje cokoliv a kohokoliv. Kdo z těch dvou je ale větší gauner? ... Francouzský film, a francouzské detektivky obzvlášť, mají vždycky něco do sebe. I Dobrman, ač vím o tisíci zábavnějších, lépe natočených, nebo i lépe obsazených filmech, ani chvilku nenudí a docela jede od první do poslední minuty. Zvlášť závěrečná půl hodina je ničím nepřerušovaná přestřelka. Leč i v oné přestřelce něco málo chybí, to něco, co dělá z dobrého filmu výjimečný a nezapomenutelný film. U tohohle filmu mám obavy, že zůstane jen u zaprášeného dévédé na poličce, aniž by mne cokoliv nutilo jej oprášit a pustit si znovu. Ale Vincent Cassel palec nahoru, a Tchéky Karyo dva palce! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle není rodinný příběh o jistém pejskovi jisté rasy. Tohle je o gangsteru mající přezdívku 'Dobrman', po kterém jde tvrdý psychopatický policajt. Neskonale rychlý film v hongkongském stylu. Jenom mrknete a přijdete o spoustu děje. Rychlý střih nemusí někomu vyhovovat, ale tím vlastně i celý tento film. Akční scény mají švih, dosti se tu hláškuje, psychopatické postavy nenechají vydechnout. Překvapením je, že jde o francouzský, tedy evropský počin, což nebývá u takovýchto filmů zvykem. Film pouze pro fanoušky hongkongských rychlých, tvrdých a nesmělých filmů. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Priblblá a už dosť obstarožná frantícka drsáreň s partičkou záporákov tak dementných, že to miestami až bolelo. Zase mi raz chýba v popise k filmu žáner komédia, lebo ak toto bolo myslené vážne, tak potom som hodne mimo. Dohromady samoúčelne pozliepané akčné scény s minimálnym scenárom a navyše v "gangsta" póze by som možno zožral režisérom s inými menami, Kounen však k nim nepatrí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama