Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film docela šílený v mnoha ohledech a vesměs prázdný, pokud jste milovníkem filmů s myšlenkou. Koncepce je jasná a úderná. Ničím se nezdržovat a rovnou přijít s cool scénami násilí a s dialogy ostrými jako břitva. Zběsilé tempo zakryje nedostatky a o ostatní se postará vhodně vybraný herecký ansámbl, z něhož vyčnívá nejvíce Tchéky Karyo. Mužské oko si zase smlsne na Monice Bellucci a Vincent Cassell v hlavní roli dokazoval, že ho v budoucnu další šílené role gangsterů rozhodně neminou. Hodně ujeté akční scény mají navrch a divák se vzpamatuje až po téhle šílené jízdě, protože během ní nemá velkou šanci pobrat, co se na něj valí. Dobermann vás zkrátka převálcuje. Mé hodnocení: 60% ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to ještě není tak dávno, co jsem to viděl - nevybavím si už jedinou scénu - vyjma (jako vždy skvělýho) mega čůlisnýho Tchéky Karyo v roli totálně vyšinutýho uchylnýho policejního komisaře! Zbytek byla jen hromada nesouvisejících samoúčelných akčích scén, pospojovaných hromadou vaty v podobě rádobydrsnejch, rádobyvtipnejch a rádoby"cool" žvástů... Pokus o "Podfuck" či "Sbal prachy a vypadni" po francouzsku - nevyšel! Totální ztráta času ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Priblblá a už dosť obstarožná frantícka drsáreň s partičkou záporákov tak dementných, že to miestami až bolelo. Zase mi raz chýba v popise k filmu žáner komédia, lebo ak toto bolo myslené vážne, tak potom som hodne mimo. Dohromady samoúčelne pozliepané akčné scény s minimálnym scenárom a navyše v "gangsta" póze by som možno zožral režisérom s inými menami, Kounen však k nim nepatrí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to blazniva, nekorektna a neskutocne zabavna akcna jednohubka, ktoru som si dal uz niekolkokrat a kedykolvek si ju dam znova. Ale nic svetoborne to nie je, takze pokial od toho nebudete vela ocakavat, tak sa dobre zabavite. Asi najlepsie na filme su herecke vykony charizmatickeho Cassela a psychopatickeho a neskutocne odporneho Karyoa. Ale ani ostatne sialene postavicky v zabavnosti za nimi nezaostavaju. 7/10. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasně našlapaný a mimořádně vtipný film, s absencí jakékoliv kladné postavy. Dobrmanův "psí" gang je přehlídkou figurek k pohledání, většina policejního sboru jsou neschopní ňoumové, zbytek potom sadističtí úchylové. Detektiv Stansfield z Leona je proti inspektoru Cristinimu dobrák od kosti-granát coby hračka do dětské postýlky, jój, to se musí vidět. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama