Reklama

Reklama

Jako dým

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nic není svaté a pokušení je vším. Stejně jako ve všech svých dílech, tak i ve filmu Jako dým staví novozélandská režisérka Jane Campionová do středu svého příběhu ženu. Tentokrát je to devatenáctiletá Ruth, která podlehne při cestě do Indie tamnímu duchovnímu světu. Z donucení se však vrací domů, do Austrálie. Rodina ji přinutí, aby se podrobila terapii, na niž si najala amerického specialistu P. J. Waterse. Dívka se ocitá se sebejistým mužem v osamělé chatě uprostřed divočiny, kde marně vzdoruje jeho metodám. Během krátké doby se však situace začíná obracet. Téma manipulace člověka člověkem se v tvorbě Jane Campionové vynořuje opakovaně. I v tomto snímku hrají významnou roli v proměnách vztahů především sexuální vazby. Nedílnou součást tvoří také úvahy o moci víry, vášně a posedlosti. Autorka, která napsala scénář se svou sestrou Annou, zvolila pro své vyprávění polohu hořké komedie, jejíž tíha leží zcela na bedrech obou hlavních protagonistů v podání Kate Winsletové a Harveyho Keitela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ten hype, keď krátko po Titanicu išla do kina novinka s novou suprehviezdou: Kate a hneď v réžii Jane Campion. Výsledkom boli ale rozpaky, ktoré som si ale v kine vtedy nepotvrdil, až teda takmer 20 rokov po vzniku filmu. A popravde asi by som podobne nechápal, ktorá bije, ani vtedy. Asi je chyba aj v tom, že som očakával diametrálne odlišný film, ale aj keď už som sa dokázal ako-tak adaptovať na zvolený štýl, tak ma Campion prekvapila ďalšou wtf scénu a po ňou ďalšou a ďalšou. Vo výsledku teda sklamanie a to aj napriek výborným výkonom hlavných predstaviteľov. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Harvey v ženských šatech je nepochybně silným zážitkem, ovšem jinak převažuje zklamání. Myšlenka mi patrně unikla a vůbec... je to celé nepovedené. Žádná skutečně uvěřitelná sexualita, touha a přitažlivost.. Kate je sice krásná, ale o její postavě se jako o femme fatale rozhodně mluvit nedá. Slabší Campionová. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

K mladé dívce, která v Indii našla svého guru je přizván "expert", aby ji ten kult vyhnal z hlavy. Jak ale může dopadnout terapie, kdy je tento odborník na ničení kultu sám s tou dívkou v chatě a když ještě tu "pomýlenou" hraje tehdy čtyřiadvacetiletá Kate Winslet? A ta je tady opravdu k sežrání! Naprosto nereálný příběh mě vůbec nezaujal a tak za něj dávám jednu hvězdu a za tu mou Bohyni (Kejt) vyjímečně, hvězdy dvě! ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Dost těžko hodnotitelný film. Téma mi znělo velice zajímavě, nicméně jeho naplnění je podstatně slabší, než jsem očekával. Chyba je nejspíš už ve scénáři, který ze zajímavého námětu nedokázal vykřesat zajímavý děj ani dialogy. No a Jane Campion se v tom tak nějak zpatlala, že nakonec člověk vůbec netuší, co chtěla tímto filmem divákovi sdělit. Po Pianu, které je téměř dokonalé, jasné, čitelné, brutální i krásné zároveň, je naopak Jako dým docela zklamání a nuda...škoda...tento film měl podstatně navíc... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděla, že to natočila Jane Campion, proto ještě větší údiv, jak mohla tak zajímavé téma s takovým dobrým obsazením takhle šešroubovat dohromady. Dávám dvě hvězdy proto, že mě film nějakým způsobem vyprudil, (jinak dávám tři hvězdy často horším filmům), tento si člověk alespoň zapamatuje, že ho viděl, narozdíl od toho širokého spektra tříhvězdičkových průměrů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Jde o první film Kate Winslet, ve kterém nosí současné oblečení. (zigot7)
  • Na radu kolegy herce vypila Kate Winslet před scénou, ve které hrála opilou, 3 vodky s tonicem. (Cheeker)

Reklama

Reklama