Reklama

Reklama

Lovely, Dark, and Deep

  • USA Lovely, Dark, and Deep
všechny plakáty
Trailer

Lennon (Georgina Campbell), nová zálesačka, cestuje sama nebezpečnou divočinou v naději, že odhalí původ tragédie, která ji pronásleduje od dětství. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Typický pomalý hořák, jak se těmto filmům odborně říká. Mladá žena příjmením Lennonová získá práci hlídačky/rančerky v národním parku. Ubytuje se v ranči, vybalí zásoby a začne se procházet divočinou, aby to tam hlídala. Proč je třeba divokou přírodu hlídat? Protože příroda je nebezpečná a někdy se v ní ztrácejí lidé, hlavně děti. V první polovině filmu chodí Lennonová parkem a zažívá různá dobrodružství, např. se jí vybijí baterie ve vysílačce. Také se někdo ztratí a rančeři ho hledají. Začátkem druhé poloviny filmu se Lennonová asi nakrmila lysohlávkami, protože děj získává halucinanční charakter. Všechno je zmatené, s prostorem a časem se dějí psí kusy, ale zaplať pánbu za to, že se tam vůbec něco děje. Copak je možné takhle strašně zabloudit? táži se. Jako odpověď se nabízí fráze používaná v americké angličtině: „Sere medvěd v lese?“ ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Pořádné psycho..... Tady platí všeho moc škodí. Skvělá atmosféra, strašidelný les a jakási záhada a divná lesní policistka. Co víc si přát.... Scény z lesa ala baterka versus tma byly nepříjemné. Škoda že nezůstalo u toho, poslední půlhodina byla psycho až moc a atmosféra šla do kytek. Nic není vysvětleno. Čekal jsem víc realistický konec, nestalo se.... Ale záběry z lesa a atmosféra se opravdu povedla a doufám, že nejnovější Lady horor Georginu Campbell ještě v pár hororech uvidíme, letos určitě v The Watchers.... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jsi skutečná?- Lennonovou, jejíž křestní jméno nějak nezaznělo, pronásleduje noční můra. V dětství si hrála se sestrou Jenny v parku. Jenže Jenny při hře zmizela a už ji nikdy nenašli. I v dospělosti si nyní rangerka Lennonová myslí, že sestra byla unesena a ona ji najde. Asi tak do poloviny ji sledujeme v krásné přírodě plnit své úkoly. Pak se všechno změní v jednu halucinaci, co nejspíš běžného diváka ubije. V jisté chvíli jsem měl pocit, že už chybí jen Freddy. Dojde kupodivu i na střeva ven, ale v tak letmém okamžiku, jako by se to ani nestalo. Nakonec se divák dočká vysvětlení, ovšem cesta k němu je hodně klikatá. Skvělá kamera a ještě lepší hudba, co vytváří neklid a tajemno a v celém filmu hraje prim. Mám pocit, že lesy vzhůru nohama se od jisté doby stávají manýrou, i když se nakonec ukázalo, proč byly použity. Čekal jsem něco trochu jiného, a byť mám divné a magorské filmy rád, ty tři hvězdy jsou tentokrát hodně ušmudlané a téměř vyhaslé. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzerá na zdĺhavú prechádzku sympatickej rangerky po lese, neskôr z toho bude blúdenie spojené s halucináciami a problém rozlíšiť realitu. Kto sa chce ľakať duchov či vidieť brutalitu, nebude na správnej adrese. Tento horor je viac vhodný pre trpezlivejších divákov, ktorí majú v obľube atmosférické, mysteriózne a psychologické filmy. Skvelá kamera a nádherné lokácie zážitok umocňujú. Za mňa dobré, hoci mám trochu radšej o niečo dynamickejšie snímky. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej zářez z Portugalska. Film nabízí zejména krásné přírodní lokace v nichž nová rangerka národního parku řeší nejenom to, že tu mizí lidé ale taky svoji děsivou minulost která ji stále pronásleduje. V druhé půli film vytasí pár solidních psycho scén. Závěr je pochopitelnej a dle mých představ. Na to, že jde o režisérskou prvotinu jde o dobře odvedenou práci. Ještě je sice co zlepšovat ale já jsem celkem spokojenej. Myslím si ale, že pro většinu lidí to asi moc vděčnej film nebude. O čemž svědčí i prozatímní zdejší hodnocen(jen 46%). Za mě lepší 3hvězdy. ()

Zajímavosti (4)

  • Teresa Sutherland uviedla, že si pred natáčaním dobre naštudovala, aké je ľahké ostať v lesoch bez signálu a že podľa rôznych správ rangerov vysielačky raz fungujú a inokedy nie a nedá sa na nich na 100% spoľahnúť. (Arsenal83)
  • Názov filmu je prevzatý z básne Roberta Frosta "Stopping by Woods on a Snowy Evening". (Arsenal83)

Reklama

Reklama